Hlavní obsah

Canadiens bavili. Nejprve rybička, poté paráda z otočky

Více než 21 tisíc diváků v hledišti, devět gólů i hattrick rakouského kanonýra Thomase Vaneka. Fanoušci v montrealské hale Centre Bell se v úterý večer rozhodně nenudili. Domácí Canadiens zdolali Laviny z Colorada 6:3 a po třetí výhře v řadě drží v tabulce Východní konference třetí místo. Své příznivce navíc bavili krásnými akcemi. Jednu z nich předvedli útočníci Brandon Prust a zakončující Travis Moen, který vyškolil zkušeného gólmana Giguera střelou z otočky.

Foto: Jean-Yves Ahern, Reuters

Brankář Colorada Jean-Sebastien Giguere inkasuje gól z hole montrealského útočníka Travise Moena (není na snímku. Přihlíží obránce Avalanche Jan Hejda (vlevo).

Článek

Jednatřicetiletý kanadský křídelník skóroval v sezóně teprve podruhé, jeho trefa ovšem stála za to. Navíc přišla v pravý čas. Avalanche vedli v polovině střetnutí 2:1, jenže náskok neudržela ani do druhé sirény. O vyrovnání se postarala čtvrtá formace Habs, která předvedla úžasnou bojovnost a elegantní a účinné zakončení.

Obránce Weaver vydoloval puk, Prust si ve středním pásmu obhodil Jana Hejdu a po "rybičce" ho ještě stačil posunout najíždějícímu Moenovi. Ten si ho bleskově zpracoval a poté z otočky bekhendem prostřelil Giguera.

"Jen jsem z otočky mrštil puk na bránu a věřil, že bude šance na dorážku. Ale kotouč si proklestil cestu až do sítě," liboval si Moen.

Domácí vydařený kousek povzbudil a v závěrečné třetině odstartovali kanonádu, ke které přispěl asistencí i Tomáš Plekanec.

Reklama

Související témata: