Hlavní obsah

Strach o Rangera! Bek Toronta po ošklivém zákroku soupeře opustil led na nosítkách

Toronto

Divákům v zámoří na konci první třetiny hokejového utkání mezi Torontem a Tampou Bay pořádně zatrnulo. Nechybělo totiž mnoho, aby hostující útočník Alex Killorn zmrzačil beka Maple Leafs Paula Rangera. Do sirény chyběly jen čtyři sekundy, když kanadský centr zezadu vrazil Rangera loktem do hlavy na hrazení. Ten zůstal po nárazu do mantinelu bezvládně ležet.

Foto: Frank Gunn, ČTK/AP

Obránce Toronta Paul Ranger opustil po ošklivém faulu Alexe Killorna z Tampy Bay hrací plochu na nosítkách.

Článek

Rozhodčí okamžitě věděl, že je zle. A nebyl sám. „Byl to učebnicový zákrok zezadu na hlavu, viděl jsem to naprosto jasně," rozčiloval se trenér Toronta Randy Carlyle.

Na led přispěchali lékaři a první desítky vteřin po zákroku celá hala ztichla. Všichni fanoušci doufali, že Ranger neutrpěl vážná zranění. Po několikaminutovém napětí naštěstí domácí obránce mírně zahýbal nohama a byl převezen do nemocnice. Další pozitivní zprávy dorazily po zápase - Ranger je ve stabilním stavu a při vědomí.

Čtyřiadvacetiletý Killorn dostal za vražení na hrazení trest na pět minut a do konce zápasu. „Bylo to docela nešťastné. Ano, děsivý moment, ale do souboje jsem nešel s cílem někoho zranit. Netušil jsem, že se soupeř takhle obrátí. Bylo to nezaviněné a jsem rád, že je v pořádku," prohlásil útočník Tampy Bay po zápase, který Blesky vyhrály i zásluhou gólu českého obránce Gudase v Torontu 5:3.

Reklama

Související témata: