Hlavní obsah

Gudas s Palátem nabírají síly. Po olympiádě už nám to zase šlape, pochvaluje si řízný bek Tampy

Toronto

Český hokejový obránce Radko Gudas si lepší začátek středečního utkání na ledě Toronta nemohl přát. Neuběhla ještě ani minuta, když zadák Tampy vystřelil od modré, domácí brankář James Reimer měl zakrytý výhled a puk mu zazvonil o jeho levou tyčku, od které si to namířil do sítě. Blesky nakonec i díky hattricku Stevena Stamkose zvítězily 5:3, byla to jejich čtvrtá výhra v řadě a Gudas si pochvaloval, že po olympiádě v Soči jeho tým znovu předvádí parádní hokej.

Foto: Tom Szczerbowski, Reuters

Obránce Tampy Bay Radko Gudas střílí na bránu Toronta.

Článek

Vzpomínáte ještě na olympiádu?

Ještě vzpomínám, opravdu jsme si to s Ondrou užili, ale teď již se soustředím na play off. Chceme mít dobrou výchozí pozici, abychom začínali doma.

Viděli jste v Soči i něco jiného než hokej?

No hlavně hokej, ale šli jsme se podívat i na rychlobruslení. Škoda, že Martina Sáblíková jela ve stejnou dobu, jako jsme my hráli. Také jsme viděli něco z curlingu.

Tampa měla po olympiádě několik slabších zápasů, proč?

Někteří z nás byli na olympiádě, jiní byli doma a potřebovali jsme se znovu sehrát. Po zranění se vrátil Steven Stamkos a začalo nám to znovu jít.

Ondřej Palát na začátku sezóny počítal s tím, že bude hrát při nejlepším ve čtvrtém útoku, ale po zranění Stamkose hrál v jedné lajně s hvězdou Martinem St. Louisem, který mu hodně pomohl. Podstatné bylo, že St. Louis hodně radil, ať to bylo během utkání na ledě, či na střídačce i při hodnocení po zápase.
„Neustále něco komentoval, skoro nezavřel pusu. Je škoda, že odešel do New Yorku Rangers, navíc tam má menší šanci získat Stanley Cup než s Tampou. Každopádně díky jemu jsem si začal věřit. Bylo to jeho rozhodnutí, ale na druhou stranu jsme získali Callahana, s kterým teď hraji a který je také skvělý," tvrdí český útočník.

Jak komentoval Steven Stamkos svůj hattrick?

Radoval se, čekal nějaké čepice na ledě, ale musím říci, že obě dvě první útočné řady hrají skvěle.

Jak moc je důležité začínat play off před vlastními fanoušky?

Doma se nám daří, ale stát se může cokoliv. Kdybychom se do play off dostali z osmého místa a začínali venku, tak je to nevýhoda, ale není to něco, co se nedá překonat.

Ondřej Palát byl skvělý v několika posledních zápasech, jak se na to díváte vy jako obránce?

Je neustále v pohybu a já jsem rád, že se mu daří. Doufám, že se domluví s Tampou na další smlouvě a že zde bude i příští rok.

Reklama