Hlavní obsah

Hračička Hemský si za úchvatné sólo vysloužil ovace vestoje. Jeho kulišárnu zbaštil i krajan Gudas

Ottawa

Vedení ottawských Senátorů si může mnout ruce. Po odchodu Daniela Alfredssona hledalo křídelníka do elitní formace, vybralo si Aleše Hemského a zdá se, že to byl výtečný tah. Pardubický odchovanec stihl v sedmi zápasech nasbírat už osm bodů, navíc má zase radost z hokeje a na ledě začíná předvádí své kulišárny, na které byli zámořští diváci u něj léta zvyklí. Ve čtvrtečním střetnutí s Tampou Bay vstřelil úžasný gól, který zvedl ze sedadel více než 17 tisíc fandů v hale Canadian Tire Centre.

Foto: Adrian Wyld, ČTK/AP

Útočník Ottawy Aleš Hemský překonává brankáře Tampy Bay Bena Bishopa. Vlevo přihlíží obránce Blesků Matt Carle.

Článek

Hemský je v jednatřiceti letech pořád výborným bruslařem a skvělým technikem. A v duelu s Lightning to opět potvrdil. Běžela 38. minuta a domácí Senátoři prohrávali 2:3. Pak ale Milan Michálek přiklepl ve středním pásmu puk svému českému parťákovi v útoku a ten se prosmýkl obranou soupeře jako úhoř.

Nejprve se elegantní a efektní kličkou zbavil Radka Gudase, když si puk prostrčil mezi nohama, což český zadák nečekal. Další bek Carle už přispěchal pozdě, Hemský se totiž v rychlosti protáhl až před brankáře Bishopa, kterého taktéž lišácky oklamal a do poloprázdné klece srovnal stav.

Jeho trefa diváky okouzlila, jenže k vítězství nepomohla. Tampa v závěrečné části dvěma zásahy odskočila domácím na dvoubrankový rozdíl a ani Michálkův gól v samém závěru už porážku Ottawy neodvrátil. "Byl to hezký gól, ale prohráli jsme, takže vůbec nic neznamená," smutnil po utkání Hemský, jenž byl za svou brilantní akci odměněn bouřlivými ovacemi vestoje. "Reakce lidí byla skvělá," těšilo zkušeného forvarda.

Ottawě se play off po porážce 4:5 s Tampou Bay znovu o kousek vzdálilo. Ve Východní konferenci je třináctá, na play off ztrácí devět bodů.

Reklama

Související témata: