Hlavní obsah

Jágrovi chyběly ke gólu centimetry. Legenda si tak střílí alespoň ze sebe

Hned tři z deseti střel pustil za svá záda gólman James Reimer z Toronta, než v nedělním utkání NHL proti New Jersey (2:3) pustil do branky kolegu Drewa MacIntyrea. Přesto se blýskl zákrokem, jímž v poslední chvíli zabránil skórovat nejproduktivnějšímu hokejistovi Ďáblů Jaromíru Jágrovi. Ten podruhé v řadě nebodoval, byť byl střelecky nejaktivnějším hráčem zápasu.

Foto: Profimedia.cz

Jaromír Jágr (vlevo) v souboji s Philem Kesselem z Toronta.

Článek

Ve 13. minutě utkání ještě za bezbrankového stavu Jágr nasměroval puk do odkryté branky Toronta, ale Reimer, který se ve snaze zmenšit střelecký úhel Zajacovi ocitl téměř mimo brankoviště, ještě stihl zareagovat. Vytrčil do protipohybu hokejku a kotouč těsně před brankovou čárou zastavil.

Dvojnásobný český vítěz Stanley Cupu zaznamenal v sezóně 23 gólů a společně s Adamem Henriquem je nejlepším střelcem týmu. O víkendu však žádný nepřidal. Na branku Toronta vyslal celkem šest pokusů, jeden z nich zastavila tyč. Devils jsou týmem s nejnižším počtem nastřílených branek v celé divizi, celkem devětkrát vyšli v sezóně gólově zcela naprázdno. Ve Východní konferenci ztrácejí na poslední postupové místo do play off pět bodů, přičemž do konce základní části jim chybí odehrát deset utkání.

"Se střílením gólů máme problém celou sezónu. Všichni nás chválí za to, jak poctivě dřeme, ale to bychom měli v každém zápase a není to žádný bonus. To by mělo být přece automatické," konstatoval kladenský rodák už po sobotním duelu proti Rangers, který jeho tým prohrál 0:2 a Jágr v první třetině neuspěl při samostatném úniku.

Náladu mu pak zvedl až vtip, který mu poslal na Facebook jeden z fanoušků. „Potkají se dva hokejoví fanoušci a čtou si noviny. Tak si představ, že ten Jágr se chtěl z nešťastné lásky zastřelit. Nekecej! A jak to dopadlo? Jako obvykle, netrefil se."

„Byl jsem po zápasu naštvaný, ale tomuhle jsem se musel začít smát. Vtipný. Smutný, ale pravdivý," osvědčila svůj smysl pro humor na svém účtu smajlíkem legendární 68.

Reklama

Související témata: