Hlavní obsah

V St. Louis jsem hokejově vyrostl, pochvaluje si útočník Sobotka

Aleš Březina (Toronto)Sport.cz

V letošní sezóně patří k nejlepším hráčům v NHL s úspěšností 61,8 procenta při vhazování. Není proto divu, že na Vladimíra Sobotku v nejlepším týmu letošní sezóny NHL St. Louis hodně spoléhají. Někdejší slávista kroutí v dresu Blues už čtvrtou sezónu a pochvaluje si, jak v zámoří hokejově vyrostl.

Foto: Nathan Denette, ČTK/AP

Gólman Toronta Maple Leafs Jonathan Bernier zasahuje proti střele českého útočníka Vladimíra Sobotky (v bílém dresu) ze St.Louis.

Článek

Jak prozatím hodnotíte probíhající sezónu?

Na to, abych hodnotil, je příliš brzy. Ještě máme před sebou deset zápasů v základní soutěži a pak play off. V utkání v Torontu jsme hráli dobře v první třetině, v závěrečné části jsme polevili, Toronto vstřelilo dva slepené góly a byl z toho urputný boj.

Letos jste měl trochu smůlu, kvůli zranění jste se nedostal na olympiádu...

Doufám, že si to vynahradím tady v St. Louis a že zde budu hrát hokej až do konce června. Mrzí mě to, ale takový je už hokej.

V NHL jste začínal v Bostonu, ale následoval přestup do St. Louis, jak to hodnotíte s odstupem času?

Teď to jsou už čtyři roky a tak nad tím moc nepřemýšlím, ale tehdy mně to hodně pomohlo. Zde mám hodně času na ledě, hraji v oslabení i přesilovky. Tady jsem hokejově vyrostl. Teď si nemohu na nic stěžovat.

Nejste sám v dresu St. Louis v mužstvu hrají i Roman Polák a Dimitrij Jaškin...

Roman je stabilním obráncem. Nedokáži si představit obranu bez něj. Jeho výkony jsou konzistentní, má velkou sílu, dobře pracuje v rohu kluziště a má rychlost. Dimitrij je mladý, ještě toho mnoho neodehrál, ale je neuvěřitelně pracovitý.

Hrál jste v Čechách ve Slavii, sledujete stále, jak hraje?

Sleduji a držel jsem jim palce, viděl jsem zápasy s Pardubicemi, byli již dost unavení. Snažím se však soustředit hlavně na hru St. Louis.

Reklama