Hlavní obsah

Hertl by mohl hrát v play off, zní ze San Jose. Bylo by skvělé ho mít zpátky, zasnil se kouč

Na úvod své premiérové sezóny zazářil jako kometa, jediný okamžik ale připravil talentovaného mladíka Tomáše Hertla nejen o olympiádu v Soči, ale dost možná i o zbytek celého ročníku. I když podle posledních zpráv ze San Jose možná český reprezentant ještě neřekl v této sezóně poslední slovo.

Foto: Profimedia.cz

Tomáš Hertl slaví svůj grandiózní gól v říjnovém utkání San Jose proti New Yorku Rangers, v kterém se útočník Žraloků dočkal dohromady čtyř branek.

Článek

Sharks v analýze na svých stránkách přičítají velký podíl na tom, že se klub podesáté za sebou dostal do play off, právě odchovanci Slavie a jeho raketovému stratu do sezóny. Zároveň připouští možnost, že by šikovný forvard mohl do vyřazovacích bojů ještě letos zasáhnout.

„Tomáš Hertl byl na startu sezóny nejzářivějším nováčkem, a pokud by zůstal zdravý, nejspíš by útočil na Calderovu trofej. V pětatřiceti zápasech nasbíral patnáct gólů a pětadvacet bodů, než si vážně poranil koleno, což ho možná bude stát zbytek sezóny. I když pořád existuje šance, že nastoupí v play off," uvádí klubové stránky.

Tvrdě na sobě maká

Hertl nehrál zápas od 19. prosince loňského roku, kdy si zranil pravé koleno v duelu s Los Angeles po zákroku Dustina Browna. Na Silvestra se podrobil operaci poškozených vazů. Na konci února pak začal s bruslením.

„Už je schopen se pohybovat zase o něco rychleji, což je pro něj opravdu pozitivní. Jeho rehabilitace proběhla velmi dobře a docela rychle. Ale když se na něj podíváte, jak zatím bruslí, je jasné, že nemůžeme ještě určit den jeho návratu," prohlásil na konci týdne kouč Žraloků Todd McLellan pro server csnbayarea.com.

Ani on se však nevzdává možnosti, že by služeb českého reprezentanta využil ještě letos v play off. „Tvrdě na sobě maká. Bylo by skvělé ho mít zpátky na play off, což se může stát, pokud se udržíme ve hře delší dobu. V nejbližší budoucnosti ale rozhodně za nás nastoupit nemůže," dodal kouč.

Vrátí se Tomáš Hertl ještě v této sezóně do bojů v NHL?
Ano
60,5 %
Ne
39,5 %
Celkem hlasovalo 6076 čtenářů.

Reklama

Související témata: