Hlavní obsah

Jágra štvou někteří lovci autogramů: Dělají si z toho byznys, podpis prodávají za velké peníze

New Jersey

Hokejisté New Jersey zatím stále marně útočí na příčky zajišťující play off, přesto si jejich věrní fanoušci nenechali ujít v úterý příležitost získat na klubové autogramiádě podpisy hvězd Ďáblů. Mezi nejvyhledávanější objekty zájmu příznivců v Prudential Center patřil pochopitelně i Jaromír Jágr, jenž si však také postěžoval na praktiky některých lovců autogramů.

Foto: Sport.cz

Jaromír Jágr na fotce s fanouškem Rayem Foyem.

Článek

Těm nejvěrnějším se dvaačtyřicetiletý veterán po tréninku, jemuž přihlížely tisícovky fanoušků, ochotně podepsal, ale připomněl, že nemá rád skupinku lidí vyčkávající u vchodu, která ho žádá o autogram pokaždé, kdy přijde a odejde z haly.

Jelikož jde o stále stejnou skupinku, nepochybuje slavná 68 o tom, že jde o obchodníky s autogramy. „Nemám problém se podepsat opravdovým fanouškům, ale nesnáším lidi, kteří se na tom snaží vydělávat. Dostanou podpis a prodávají ho za velké peníze. Pak to stěžují opravdovým příznivcům," stěžoval si Jágr serveru nj.com.

Dělají si z podpisů byznys

Nicméně přiznal, že pro něj nejde o žádnou novinku, byť si na podobné praktiky rozhodně nehodlá zvyknout.

„Pořád vidím ty samé lidi, kteří si z toho dělají byznys a je trapné, k čemu se při tom snižují. Najímají si na to malé děti. Jde o hodně levný způsob, jak vydělávat na hráči," kritizoval kladenský odchovanec.

„Opravdoví fanoušci si chtějí prostě jen něco nechat podepsat, ale jiní vás chtějí zneužít ve svůj prospěch. I když jim řeknu, že se jim nepodepíšu, není jim hloupé přijít znovu. Mají prostě ten přístup, že i když je vyhodíte dveřmi, vrátí se oknem," dodala opora Devils.

Reklama

Související témata: