Hlavní obsah

Jágrův vysněný příběh se bortí. Je to ztráta, smutní 68 po dalším krachu Devils v rozstřelu

New Jersey

Šance na účast v play off se každým zápasem tenčí, hokejisté New Jersey Devils nutně potřebují vyhrávat, jenže proti Phoenixu opět selhali v penaltovém rozstřelu, po němž prohráli 2:3. A hráči Ďáblů dobře ví, že tahle ztráta je v konečném účtování může hodně mrzet.

Foto: Profimedia.cz

Jaromír Jágr v utkání proti Phoenixu.

Článek

Devils ztrácí čtyři body na kvarteto týmů Columbus, Detroit, Washington a Toronto, které se přetahuje o dvě místa ve vyřazovací části. Devils už přitom zbývá odehrát v základní části jen devět zápasů.

Před čtvrtečním duelem se nechal slyšet tahoun New Jersey Jaromír Jágr, že tým má nyní šanci předvést neočekávané a překvapit postupem do vyřazovacích bojů na poslední chvíli. „Máme příležitost napsat velký příběh, pokud play off uděláme. Což je přinejmenším vzrušující. Takhle na to tedy koukám já, bylo by to něco, na co by se vzpomínalo. Něco speciálního," zasnil se před duelem s Phoenixem.

Nájezdy ještě v této sezóně nevyhráli

Sen slavného křídelníka však po utkání, v němž se na led dostalo hned sedm Čechů, dostal další trhliny. Nejenže se Jágr sám bodově neprosadil, ale nakonec musel skousnout už devátou porážku svého týmu v samostatných nájezdech v této sezóně, což mimo jiné znamená pro Devils prodloužení stoprocentně negativní bilance v této fázi zápasů.

„V téhle fázi sezóny je takový výsledek pro nás jednoznačně ztráta," soukal ze sebe v kabině Jágr. „Zrovna teď jsme extra bod navíc velmi potřebovali," doplnil českou legendu autor gólu na 2:2 Adam Henrique.

New Jersey nemůže ani příliš těšit fakt, že ve čtvrtek prohrál s Montrealem i Detroit, jenž rovněž bojuje o jednu ze dvou divokých karet do play off. Vzhledem k počtu zbývajících zápasů je manko pořád značné.

„Nic ale rozhodně nevzdáváme. Pořád nám zbývá devět zápasů a ve všech musíme bojovat a pokusit se v nich zvítězit," prohlašoval po porážce útočník Michael Ryder, jenž ale vyšel střelecky v 26 z posledních 27 zápasů gólově naprázdno.

Sám navíc jistě dobře ví, že nejdelší vítězná série Devils z této sezóny trvala jen tři zápasy.

Postoupí hokejisté New Jersey letos do play off?
Ano
36,6 %
Ne
63,4 %
Celkem hlasovalo 28075 čtenářů.

Reklama