Hlavní obsah

Takhle vzdal Boston poctu hrdinům. Hasiči se stali první hvězdou reprízy finále Stanley Cupu

Boston

Bostonský hokejový klub umí dát najevo, jak si váží hrdinů svého města, kteří sice v pokojných časech zůstávají spíše anonymní, ale v okamžiku ohrožení neváhají riskovat vlastní životy. Před čtvrtečním zápasem NHL proti Chicagu vzdali hokejisté i fanoušci Medvědů hold hasičům, kteří nepřežili zásah proti středečnímu ničivému požáru.

Foto: Charles Krupa, ČTK/AP

Brankář Bostonu Bruins Tuukka Rask při ceremoniálu na počest hasičům, kteří nepřežili zásah při požáru.

Článek

Před necelým rokem se Boston vzpamatovával ze šoku po teroristickém útoku při tamním slavném maratónu. I tehdy se v TD Garden připomínala památka zemřelých a zároveň se demonstroval společný vzdor proti teroristům.

Tentokrát se držela minuta ticha za hasiče Edwarda J. Walshe a Michaela R. Kennedyho, kteří zemřeli při likvidaci středečního požáru ve městě. V hale se držela minuta ticha, zazněla americká hymna a hráči Medvědů absolvovali rozbruslení i setkání s novináři s čepicemi s logem místního hasičského sboru.

Ten byl také vyhlášen po závěrečné siréně první hvězdou zápasu. Na autora dvou gólů Patrice Bergerona a brankáře Tuukku Raska tak po repríze loňského finále Stanley Cupu, kterou tentokrát vyhráli Bruins 3:0, zbyla až pozice druhé a třetí hvězdy utkání.

„Byl jsem hodně smutný po tom, co se ve středu stalo. Cítíme se být součástí celé komunity. Dnes jsme hráli velmi důležitý zápas a jsem rád, že jsme vyhráli i pro všechny ty, kteří riskují své životy. Samozřejmě, že v našich myšlenkách a modlitbách jsme s nimi i jejich rodinami. Tyhle špatné zprávy byste nejraději nikdy neslyšeli. Oni jsou opravdoví hrdinové a dnes také zasloužené první hvězdy," řekl po utkání Bergeron.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články