Hlavní obsah

Fantastický brankář Oilers kouzlil a kryl 48 střel! Tým outsiderů tak skolil ligového titána

Edmonton/Praha

Byla to bitva giganta s trpaslíkem. Hokejisté Anaheimu nastoupili do utkání v Edmontonu, města druhého nejhoršího týmu NHL, v roli jasných favoritů. Přesto neuspěli a prohráli 3:4 po prodloužení. Nebýt ale brankáře Bena Scrivense, mohlo to dopadnout úplně jinak. Ducks na oporu Oilers poslali celkem 51 střel.

Foto: Jason Franson, ČTK/AP

Olejář Scrivens si proti Anaheimu zachytal opravdu hodně. Ne každý večer musí brankář čelit padesáti střelám.

Článek

Kanadský gólman se zaskvěl především v půli druhé třetiny, kdy kryl za stavu 1:1 stoprocentní šanci Jakoba Silfverberga. Švédský útočník nechápal...

Jen o pár minut později se Oilers dostali do vedení, když se v protiútoku proti rozhozené obraně Ducks prosadil Eberle. Na konci šedesátiminutovky bylo skóre utkání 3:3.

V prodloužení dokonal senzaci Edmontonu obránce Andrew Ference, který vystihl špatnou rozehrávku Anaheimu a střelou z vrcholu pravého kruhu vyvolal bouři na tribunách edmontonské Rexall Place arény. Fanoušci se vítězství nad jedním z letošních kandidátů na Stanley Cup nemohli nabažit.

Oilers v této sezóně vystřídali už tři brankářské jedničky. Dubnyk ani Bryzgalov neuspěli. Teprve sedmadvacetiletý Scrivens brankoviště Edmontonu jasně ovládl (úspěšnost zákroků 92,3 %, průměr gólu na zápas 2,83)  a svými výkony ujišťuje, že svou pozici jen tak nepustí. 

Reklama

Související témata: