Hlavní obsah

Jágr se blíží k dohodě s Devils. Agent Svoboda: Proč by nemohl dostat šest miliónů?

Aktualizováno

Spojení Jaromír Jágr a New Jersey bude pravděpodobně trvat déle než jednu sezónu. Legendární hokejový útočník je podle slov svého agenta Petra Svobody v týmu Devils blízko k nové smlouvě. Nejproduktivnější Evropan v historii hokejové NHL si padl do oka s generálním manažerem i trenérem klubu.

Foto: Duane Burleson, ČTK/AP

Jaromír Jágr je v Devils spokojený, třebaže se týmu tolik nedaří.

Článek

Dvaačtyřicetiletý Jágr během sezóny několikrát proklamoval svoji velkou spokojenost s angažmá v týmu Ďáblů. Zároveň však v minulých dnech avizoval, že v rozhodování o jeho dalších krocích budou hrát důležitou roli vyhlídky na play off. Což ale nemusí New Jersey vylučovat ze hry, přestože v této sezóně se Devils ve vyřazovacích bojích dost možná nepředstaví.

A Svoboda věří, že s klubovým šéfem Louem Lamoriellem najde společnou řeč. „Zájem je oboustranný. A to, že se dohodneme na nové smlouvě, je hodně reálné," řekl Svoboda pro deník Sport. „Nebudu předbíhat, moje práce je, aby Jarda byl příští rok spokojený. Ale myslím si, že se to může stát," doplnil autor zlatého gólu z olympiády v Naganu.

Sám nyní na pár dnů do New Jersey míří. „Může se to podepsat zítra, pozítří, nic neskrývám. Ale může k tomu dojít i mnohem později," přiblížil Svoboda. Každopádně očekává, že obě strany spolupráci prodlouží. „Myslím si, že to dopadne dobře. Jarda to má v Devils rád, je to vyspělý člověk, který v hokeji už poznal úplně všechno. Sám vycítí, co je pro něj dobré," prohlásil Svoboda.

Jágr si s Lamoriellem sedl

Prozradil také, že Jágr si s klubovým prezidentem, který je zároveň generálním manažerem, sedl i po lidské stránce. Oba k sobě navzájem chovají velký respekt a úctu. „Je jasné, že nikde není záruka, že všechno dopadne, jak si člověk namaluje, ale z toho, jak ti dva se k sobě chovají, mám až husí kůži...," podotkl Svoboda.

Nejproduktivnější Evropan historie slavné ligy si však úctu vedení Devils nevydobyl pouze oslnivou minulostí. Dokazuje, jak moc dokáže být pro tým i ve svém věku platný. Ze 74 dosud odehraných zápasů si Jágr připsal 60 bodů díky 23 brankám a 37 asistencím, což z něj dělá suverénně nejproduktivnějšího hráče týmu. V tabulce střelců je těsně druhý.

Jasně kraluje i hodnocení účasti na ledě při vstřelených a inkasovaných gólech s 12 kladnými body. V bodování celé NHL Jágrovi patří 31. příčka. A vysloužil si obdiv také od trenéra Petera DeBoera, který je jen o necelé čtyři roky starší.

Svoboda: Proč by Jágr nemohl dostat 6 miliónů?

„Dá se říct, že pro všechny je to jisté překvapení," řekl Svoboda k Jágrovým statistikám. „Hraje skoro 21 minut, těch bodů, co má... Ale podle toho, jak rozpoznávám lidi, tak musím říct, že jediný, kdo nebyl překvapený, byl právě Lou Lamoriello," připomněl Svoboda.

Jeho klient by prý rád měl opět roční kontrakt. Loni při podpisu smlouvy bylo vedení Devils opatrné - Jágr měl základní plat dva milióny dolarů, na další dva si přišel až díky dostatečnému počtu odehraných zápasů.

„My se o financích nebavíme, že je to priorita. Ale je pravda, že je důležité poznat tu sílu a respekt. Jde to ruku v ruce. A je to významné i pro celou ligu. Mladí dostávají šest miliónů na šest sedm let, což je velké riziko. Já jim to přeju, nemám s tím problém. Ale proč by tohle nemohl dostat Jarda na rok?" uzavřel Svoboda.

Reklama