Hlavní obsah

Parádní zakončení brejku! Osekával ho obránce, Nyquist si ale povodil jeho i brankáře

Detroit

Detroitští hokejisté potřebují v honbě za účastí v play off NHL každý bodík a nedělní výhra nad silnou Tampu 3:2 v této fázi sezóny tak obzvlášť potěší. Hlavním hrdinou vítězného zápasu se stal útočník Rudých křídel Gustav Nyqist, jenž parádním kouskem nastartoval obrat v utkání.

Foto: Rick Osentoski, Reuters

Útočník Detroitu Red Wings Gustav Nyquist (vpravo) se raduje z gólu s obráncem Niklasem Kronwallem.

Článek

Ještě za stavu 1:1 v první třetině vybojoval Detroit puk ve vlastní třetině a po přihrávce od Davida Legwanda uháněl Nyqist na branku Tampy. Obránce Matt Carle dělal, co mohl, aby rozjetého Švéda zastavil.

Když nepomohlo hákování a sekání z jedné strany, zkusil to z té druhé, leč všechno marné.  Čtyřiadvacetiletý rodák z Halmstdu nevypustil zakončení celé akce, ani když sudí signalizoval vyloučení.

Jeho první zakončení ještě gólman Ben Bishop vyrazil do strany, ale Nyquist, už zbavený dotírajícího obránce, se znovu zmocnil puku a po rychlé otočce z ostrého úhlu nakonec brankáře Lightning překonal.

„Udělal to výborně, rychle se otočil a myslím, že odrazil puk do brány od vzdálenější tyče. Byla to opravdu pěkná dorážka. Výborný hráč," smekl Bishop. Sám ani zpětně nevěděl, co měl při svém zákroku udělat jinak.

„Když se za tím znovu ohlédnu, asi jsem mohl udělat zákrok jinak, jenže jen málokdo by asi čekal, že to udělá takhle dobře, že se rychle otočí a tímhle způsobem zakončí. Fakt to bylo moc pěkný," dodal americký reprezentant v bráně Tampy.

Nyquist tímto gólem prodloužil svoji bodovou sérii už na devět zápasů, což je vůbec nejdelší šňůra v Detroitu od sezóny 2010/11, kdy Henrik Zetterberg bodoval v jedenácti duelech za sebou.

Reklama

Související témata: