Hlavní obsah

Pořád stejný příběh, šeptal zklamaně v ručnících zamotaný Jágr po dalším nájezdovém propadáku

To je jistota! Když hokejisté New Jersey dojdou k nájezdům, prohrají. Na ledě Buffala, nejhoršího týmu Východní konference NHL, se jim to přihodilo pojedenácté v sezóně. Jen pro úplnost. Rozstřelové výhry: nula!

Foto: Gary Wiepert, ČTK/AP

Jaromír Jágr (68) z New Jersey před brankářem Buffala Nathanem Lieuwenem sleduje puk, který tečoval Tuomo Ruutu (není na snímku) a byla z toho branka na 2:2.

Článek

„Pořád stejný příběh," téměř jen šeptal Jágr po porážce 2:3. Zamotaný do dvou ručníků se cestou ze sprchy zastavil u novinářů a pokoušel se najít slova pro to, co se Ďáblům přihodilo. Vysvětlit nevysvětlitelné, jak píše server nj.com. Po třech minutách hovor ukončil. Nebylo mu do řeči.

V deváté dvojici rozhodl o výhře Sabres Ville Leino, který překonal brankáře Coryho Schneidera. Jsou to ale paradoxy. Z předešlých třiceti pokusů se hráči New Jersey při nájezdech trefili jedinkrát. Tentokrát to v devíti sériích zvládli hned dvakrát. Ale co nakonec na tom, že Jacob Josefson a s ním i Jaromír Jágr uspěli. Jen vyrovnávali a v klíčové chvíli bylo zase vše špatně. Mezi těmi, kteří neproměnili, byli i Patrik Eliáš s Markem Židlickým.

"Těžko můžeme říkat, že je to o štěstí, vždyť jsme takhle nájezdy prohráli pojedenácté v řadě. Ale trochu smůly v nich máme," lamentoval Dainius Zubrus nad bilancí Devils. „Je to k smrti ubíjející," posteskl si trenér Pete DeBoer.

Na loterii nemuselo dojít

Nájezdy přitom bývaly parádní disciplínou Ďáblů. V sezóně 2011/12 v ní byli nejlepší: 12 výher, 4 prohry. Ale poslední dva ročníky NHL? Hrůza: 2:18!

Přitom na nájezdovou loterii tentokrát vůbec nemuselo dojít. Zubrus nasměroval tým na vítěznou cestu, ale nakonec z toho zase bylo trápení, dotahování ztráty, prodloužení a proklatý rozstřel.

„Já už nevím, co se děje," reagoval brankář Schneider na fakt, že tým dokáže porážet i nejlepší, ale s horšími celky se mu nedaří. Proti špatným týmům hraje vyloženě špatně. „Je to celý rok náš problém. Nedaří se nám dostat se dostatečně do hry, nebo co. Tím ztrácíme cenné body. Mít jich jen o pár víc, jsme na tom úplně jinak," narážel na vyrovnanou situaci v tabulce.

Ďáblové ve Východní konferenci jsou jedenáctí s tříbodovou ztrátou na osmý Columbus, dvoubodové manko mají na deváté Toronto a bod jim schází na desátý Washington, s nímž v noci z pátka na sobotu hrají první ze svých šesti zbývajících zápasů základní části.

„Proti velkým týmům se dokážeme vybičovat, ale z nějakého důvodu nám to nejde každý večer," dodal Zubrus.

Ztráty konkurentů týmu New Jersey zatím nahrávají. Jágr nemusí řešit, jestli by jel na MS do Běloruska, či nikoli.

Postoupí hokejisté New Jersey Devils do play off NHL?
Ano
49,7 %
Ne
50,3 %
Celkem hlasovalo 26990 čtenářů.

Reklama

Související témata: