Hlavní obsah

Hráčská asociace zrušila jednání o osudu NHL

TORONTO

Takřka nulový pokrok v jednání o nové kolektivní smlouvě v NHL přiměl zástupce hráčské asociace NHLPA zrušit členskou schůzi, kterou si naplánovali na konec května. Setkání by podle nich nemělo žádnou cenu, protože vedení asociace stále nemá hokejisty o čem informovat.

Foto: SPORT.cz s použitím REUTERS/Chip East a ČTK/AP

Komisionář NHL Gary Bettman (vlevo) a Bob Goodenow, šéf hráčské asociace. Ti dva se musejí dohodnout, aby soutěž začala.

Článek

"Na začátku dubna, když jsme stanovili schůzku na 24. až 26. května, jsme se domnívali, že to je ideální termín, který umožní sejít se hráčům z Ameriky i Evropy," řekl předseda NHLPA Trevor Linden, útočník Vancouveru. "Od našeho posledního zasedání se 156 hráči v Torontu se ale neobjevilo dostatek nových informací, které by nyní ospravedlňovaly další schůzku," dodal.

Zástupci NHL se s členy NHLPA tento týden několikrát sešli, jednání ale k dohodě nevedla. Zatím poslední zveřejněný návrh kolektivní smlouvy ze 4. dubna počítal se zavedením závislosti platů hráčů na příjmech ligy. Obsahoval i platový strop, tedy sumu vyčleněnou na mzdy hráčů v jednom klubu. Tým by podle této verze mohl ročně na platy utratit maximálně 50 miliónů dolarů, minimum bylo stanoveno na 30 miliónů.

Reklama