Hlavní obsah

Pavelce kuriózní inkasovaný gól nerozházel. S Růžičkou si bude volat o účasti na MS

Winnipeg

Zatímco Winnipeg je již z dalších bojů o Stanley Cup vyřazen, Toronto nutně potřebovalo v sobotu vyhrát. Utkání ale nakonec vyhráli Jets 4:2 a hodně byli vidět i čeští reprezentanti Michael Frolík a Ondřej Pavelec. Pavelec si prožil kritickou chvilku ve 14. minutě, kdy vyjel za branku, aby rozehrál puk, ten se však odrazil přímo ke Kadrimu, který neměl problém ho poslat do prázdné branky. Český gólman však i tak dovedl tým k výhře, k níž pomohl i Frolík dvěma asistencemi.

Foto: John E. Sokolowski, Reuters

Obránce Winnipegu Mark Stuart (vlevo), útočník Matt Halischuk a gólman Ondřej Pavelec slaví výhru nad Torontem.

Článek

„Začali jsme výborně oslabení. Toronto se nemohlo dostat z obranné třetiny, diváci byli nespokojení, takže Toronto se chtělo nahozením dostat do útočného pásma. Puk šel za branku. Myslel jsem trochu dopředu a díval jsem se, komu nahraju, ale puk se odrazil od mé patky přímo ke Kadrimu, byl to smolný gól. Podařilo se nám však vyrovnat do konce první třetiny na 2:2. Jsem rád, že nás to nestálo vítězství," ulevilo se brankáři Pavelcovi po utkání.

Jak na takový moment brankář reaguje?

Měl jsem štěstí, že následovala další torontská šance, kterou se mi podařilo zlikvidovat. To pomůže, ale nelze na to během utkání zapomenout. Brankář si potom dává větší pozor a potřebuje pomoc od ostatních.

Nedávno jste byl zraněn, co se vám stalo?

Minulý měsíc jsem měl problém s kyčlí, a když jsem začal opět trénovat, přidal se problém s tříslem. Trvalo to deset až čtrnáct dnů. Poprvé po třech letech jsem zmeškal zápas kvůli zranění. Je to nepříjemné, ale snažil jsem se být co nejrychleji zpátky. Přesto jsme neudělali play off, což jsme chtěli, ale je brzy na hodnocení této sezóny.

Je velký tlak od fanoušků?

Ono prakticky ve Winnipegu nic jiného není než hokej a fanoušci jsou skutečně skvělí, jsou nadšení, že tam po patnácti letech mají hokej, ale když hrajeme špatně, tak nám to dají najevo. Musíme vyhrávat. Ze začátku byli spokojení, že tam jsme, ale teď již chtějí play off. Fanoušci budou chodit stále, ale všichni chtějí něco víc; vedení, hráči, fanoušci.

Mohl byste tuto situaci porovnat s Atlantou?

V Atlantě po zápase nebo po tréninku přišel jeden novinář do šatny. Město hokejem zkrátka něžilo. Bylo to zvláštní hrát pro sedm nebo osm tisíc lidí, kteří se přišli podívat na hokej anebo pro vyprodaný stadión, který vás povzbuzuje. Těch zápasů je hrozně moc. Například v Atlantě přišlo v úterý proti Carolině pět tisíc lidí, to nebylo velké povzbuzení. Kdežto ve Winnipegu ta atmosféra může jen výkonu pomoci, ale je to o to horší, když se nedaří.

Bude tato sezóna pokračovat ještě na MS?

Zatím jsem s panem Růžičkou nemluvil, pouze před časem s panem Lenerem. Máme si zavolat po víkendu. Když budu zdravý a bude zájem o moje služby, tak nevidím důvod, proč nejet. Nechci předbíhat.

Reklama

Související témata: