Hlavní obsah

Rämö vynuloval Jágra a spol. Gretzky ani Lemieux by mu dnes gól nedali, tvrdil český útočník

Newark

Byl jako zeď. Gólman Calgary Karri Rämö podal na ledě New Jersey famózní výkon a utlumil tak celku z Newarku naděje na start v play off. Zejména jeho zásluhou zvítězili Flames v hale Prudential Center 1:0. Jágr a spol. tak nesnížili tříbodovou ztrátu na osmý Columbus, který má navíc zápas k dobru.

Foto: Ed Mulholland, Reuters

Brankář Calgary Karri Rämö likviduje šanci Ďáblů. Vpravo je útočník New Jersey Jaromír Jágr.

Článek
Fotogalerie

"Je jedno, kdo by byl dneska na ledě. I kdyby tam byli Gretzky nebo Lemieux, nikdo by gól nedal," uvedl Jágr po utkání pro oficiální internetové stránky klubu.

Jeho bývalý spoluhráč z Omsku Karri Rämö byl k nepřekonání. Kryl všech jednatřicet střel soupeře a byl právem vyhlášen první hvězdou duelu. "Odchytal perfektní zápas," ocenil výkon sedmadvacetiletého Fina kladenský odchovanec, který měl sám několik dobrých příležitostí ke skórování. Jenže neuspěl, Rämö všechny jeho pokusy zneškodnil. "

"Nebo ho leda zabít," vtipkoval Jágr po zápase, jak dostat kotouč do klece Plamenů. "Kdybych měl šanci se dostat do jejich šatny...," snažil se dvaačtyřicetiletý křídelník odlehčit těžkou situaci Devils v boji o start v play off.

Jágr: Nebyl to dnes náš večer

Jediný gól napínavého střetnutí tak padl na začátku třetí třetiny, kdy se v přesilovce po Hudlerově přihrávce prosadil tvrdou ranou Giordano. "Na ledě jsme dominovali, ale žádný gól jsme nevstřelili. Nebyl to dneska náš večer," posteskla si opora Devils.

Šance Ďáblů na start ve vyřazovací části se po porážce s Calgary zmenšily. Na osmý Columbus ztrácí New Jersey stále tři body, přičemž do konce základní části budou hrát už jen třikrát. Blue Jackets zbývá odehrát o jeden zápas víc.

"Podle mého názoru dostaneme ještě jednu šanci, protože mi to nedává žádný smysl, abychom takhle dominovali a pak to ztratili. Bylo by dost divné takhle skončit. Musíme si zachovat víru, že získáme ještě jeden pokus. Uvidíme, zda mám pravdu, nebo se mýlím," řekl Jágr.

Proniknou letos hokejisté New Jersey do play off?
Ano
15,9 %
Ne
84,1 %
Celkem hlasovalo 7867 čtenářů.

Reklama

Související témata: