Hlavní obsah

Zdrcený Jágr si vyčítal selhání: Teď je to tak zlé, že něco skvělého musí přijít. Snad příští rok

Ottawa

Naděje na play off už byla ztracená před zápasem, nebylo třeba se ničím moc stresovat, přesto hokejisté New Jersey opět prohráli duel v samostatných nájezdech. Proti Ottawě (1:2) v nich neuspěl ani Jaromír Jágr. Byť jeho tým už bojuje ve zbytku sezóny jen o čest, další nezvládnutá koncovka českého veterána viditelně zdrtila.

Foto: Marc Desrosiers-usa Today Sports, Reuters

Útočník New Jersey Devils Jaromír Jágr (zcela vpravo) střílí na brankáře Ottawy Senators Robina Lehnera.

Článek

A nejen jeho. „Jaromír Jágr a Corey Schneider vypadali, jako by se měli každou chvíli rozbrečet poté, co se Achillova pata Ďáblů číslo jedna znovu vynořila," popsal zklamání opor Devils server nj.com z dvanáctého prohraného penaltového rozstřelu za sebou v této sezóně a z šestnáctého v řadě v součtu s minulou sezónou.

„Není to tak, že bychom se nesnažili. Musím si dávat vinu především sám sobě. Měl jsem šance na to zápas ukončit. Jak v prodloužení, tak ještě před ním. Ale prostě jsem gól nedal," soukal ze sebe český reprezentant v kabině.

Vyhrát polovinu nájezdů, jsme v play off

Právě ztracené body ze samostatných nájezdů dost možná Ďábly připravily o play off. Tentokrát ze čtyř pokusů ani jednou neskórovali. Ze 43 posledních nájezdů dali jen tři góly.

„No, ... musíme se dneska taky podívat na nějaká pozitiva. Řekněme taky něco příjemného. Věřím tomu, že teď to je s námi tak zlé, že něco skvělého musí přijít. Možná příští rok. Ano, příští rok," řekl Jágr už s náznakem úsměvu na tváři.

Devils naposledy vyhráli zápas po samostatných nájezdech loni 10. března, tedy před třinácti měsíci. „Ani jsem si neuvědomil, jak jsme si v tomhle loni vedli, ale evidentně to pokračuje dál. Je to neuvěřitelné, nevím moc, co k tomu mám říct," zlobil se brankář Schneider.

I jemu pokazil zpackaný závěr z osobního hlediska jinak velmi povedený večer. A nejenom večer, Schneider může být spokojený se svými výkony během celé sezóny. Sám věří, že prokletí Ďáblů by se mohlo v příští sezóně zlomit. A pak by nebyly k úspěchu týmu ani třeba výrazné změny v sestavě.

„Kdybychom vyhráli jen polovinu penaltových rozstřelů, mohli bychom se už těšit na play off," dodal gólman.

Reklama