Hlavní obsah

Drsný zásah! Getzlaf neuhnul před pukem mířícím do obličeje, musel na šití. Nejasno kolem Paláta

New York

Ze všech sil bojovali hokejisté Anaheimu na úvod play off NHL o udržení těsného náskoku v utkání s Dallasem. Povedlo se, vyhráli 4:3, ale daň byla poněkud krutá a krvavá. Střelec Ryan Getzlaf musel po ráně pukem do péče lékařů. Ale neměl by chybět v pokračování série. Otazník je nad českým útočníkem Tampy Ondřejem Palátem, který v nočním zápase s Montrealem předčasně mířil do kabin.

Foto: Jae C. Hong, ČTK/AP

Ryan Getzlaf z Anaheimu po ráně pukem od Tylera Seguina z Dallasu.

Článek

Anaheim, vítěz Západní konference zvítězil v prvním útkání úvodního kola nakonec  4:3, přitom už v polovině utkání vedl o čtyři branky a vše vypadalo pohodově. Ale bylo z toho drama do posledních sekund.

Závěrečný nápor hostů zle odskákal ránou pukem do tváře Getzlaf, s gólem a asistencí jeden z hlavních strůjců výhry Ducks.

Po ráně Tylera Seguina nestačil uhnout a čekalo ho šití. "Mělo by to být v pořádku, i když rána vypadala ošklivě," pravil trenér Bruce Boudreau.

Nejasno je o Palátově zranění. Možná šlo o důsledek střetu z prostřední části, kdy do něho narazil Andrej Markov a rozpoutal tím menší rvačku. Palát chyběl už v posledním zápase základní části.

"S Columbusem jsem dostal hit, měl jsem natržené ucho a trochu mě bolela hlava. Doktor říkal, ať si jeden zápas odpočinu," vysvětloval v rozhovoru po základní části soutěže absenci proti Washingtonu.

Zranění v horní části těla utrpěl zřejmě i tentokrát, klub to nijak nespecifikoval. Není jasné ani to, zda útočník, který základní část ozdobil svými 23 góly i 26 asistencemi a aspiruje na cenu pro nováčka sezóny, bude v dalším utkání série v noci na sobotu na ledě.

"To naštve, odehraje 80 zápasů. A teď tohle," posteskl si nekonkrétně kouč Jon Cooper.

Reklama

Související témata: