Hlavní obsah

Hertl přepsal rekordy Sharks. S ním můžeme myslet i na Stanley Cup, věří v San Jose

San Jose

Naskočil do prvního zápasu play off NHL v životě, navíc po dlouhém zranění, ale velká premiéra Tomáši Hertlovi rozhodně nohy nesvazovala. Naopak, ještě v první třetině dal útočník San Jose proti Los Angeles gól na 2:0 a ve třetí si připsal asistenci. Není divu, že v zámoří mají za to, že by právě Hertl spolu s dalším navrátilcem po zranění Raffi Torresem mohli být pomyslnými jazýčky na vahách, které tentokrát pomůžou nejen k vyřazení Kings, ale i k útoku na Stanley Cup.

Foto: Kyle Terada, Reuters

Tomáš Hertl se raduje z branky, kterou vstřelil do sítě Los Angeles Kings.

Článek

Hertl se mohl kromě vítězství a gólu radovat také z přepsání klubového rekordu, jako první hráč v historii Sharks totiž v premiérovém duelu v play off zaznamenal víc než jeden bod.

Loni Žraloci vypadli s Los Angeles po dlouhé sedmizápasové bitvě v konferenčním semifinále a pochopitelně by rádi svému velkému rivalovi vyřazení oplatili. A sérii začali tím nejlepším možným způsobem - výhrou 6:3.

„Byl to teprve první zápas v sérii, která bude jistě znovu velmi dlouhá. Když se ale začnete pídit po důvodech, proč by tentokrát Sharks mohli Krále vyřadit, najdete především dva personální důvody. Jedním je nováček Tomáš Hertl a druhým je Torres," napsal po utkání San Jose Mercury News.

Torres, jenž v základní části zmeškal většinu zápasů, přispěl k výhře jedním gólem a stal se druhou hvězdou utkání. To Hertl přišel o 45 zápasů po prosincovém zákroku od kapitána Kings Dustina Browna.

Skvělé, že jsou zpátky

„Je skvělé, že jsou oba zpátky. Tohle přesně potřebujete, pokud chcete dojít co nejdál. Abychom mohli vyhrát Stanley Cup, potřebujeme dostatečnou šířku a kvalitu kádru, a to jsme dnes přesně předvedli," pochvaloval si autor jednoho gólu i asistence a hlavní hvězda utkání Marc-Edouard Vlasic.

„Hertl i Torres přinesli do týmu spoustu energie. S těmito kluky v sestavě bude náš tým ještě údernější. Oba jsou velmi důležití, vůbec jsme nevěděli, jestli se v této sezóně ještě do týmu vrátí. Teď jsou zpět a čekají nás velké chvíle," pochval si návrat spoluhráčů kapitán San Jose Joe Thronton.

Podobně potěšen byl i kouč Todd McLellan, jenž nasadil pro začátek play off exslávistického forvarda do třetí formace. „Jejich návrat vnesl do týmu větší konkurenci a dovoluje nám vybírat z různých ingrediencí a umožňuje nám více možností. Složení útoků se klidně může po prvním zápase změnit," naznačil trenér.

Šance by se v dalším průběhu série jistě rád dočkal také Martin Havlát, jenž sice minulý týden nasázel hattrick, ale v prvním duelu proti Kings jej v sestavě nahradil Mike Brown.

Podaří se tentokrát postoupit San Jose přes Los Angeles?
Ano
93,6 %
Ne
6,4 %
Celkem hlasovalo 18591 čtenářů.

Reklama