Hlavní obsah

Dobré ráno, zdravil novináře kouč Hitchcock. St. Louis hrálo nejdelší zápas ve své historii

St. Louis

Pořádné drama zažili diváci v hale Scottrade Center. Domácí hokejisté St. Louis v samotném závěru prohrávalo v úvodním čtvrtfinálovém duelu play off Západní konference s Chicagem 2:3, přesto jejich fanoušci odcházeli domů v euforii. Šťastní, ale zároveň pořádně unavení. Není divu, hrdina Bluesmanů Alexander Steen rozhodl o triumfu celku z Missouri až ve třetím prodloužení. Samotný duel přitom začal v sedm hodin večer místního času.

Foto: Jeff Roberson, ČTK/AP

Útočník St. Louis Alexander Steen (třetí zleva) překonává brankáře Chicaga Coreyho Crawforda ve třetím prodloužení úvodního zápasu čtvrtfinále play off Západní konference.

Článek

Pozdravem "dobré ráno" přivítal novináře po zápase kouč St. Louis Ken Hitchcock, který hýřil spokojeností. Vyzdvihl především výkon brankáře Ryana Millera, který kryl devětatřicet střel soupeře a výrazně tak přispěl Blues k první výhře v sérii.

"Miller byl rozdílovým faktorem v utkání. Od druhé třetiny chytal fantasticky," chválil zkušeného gólmana kouč St. Louis.

Dlouho to přitom vypadalo, že Jestřábi dokráčejí k první výhře v sérii. Necelé dvě minuty před koncem ale k radosti zaplněné arény poslal duel do prodloužení Jaden Schwartz. "Nepřestávali jsme pracovat, neustále věřili ve vyrovnání. Byl to skvělý gól, liboval si autor vyrovnávací branky.

A nervy drásající drama začalo. Ani další dvě třetiny nerozhodly, až přišla 101. minuta a trefa Steena, která dostala fanoušky do varu. V tu chvíli bylo jasné, že St. Louis absolvovalo nejdelší zápas play off ve své historii. "Je to skvělé. Chtěli jsme začít tuto sérii dobře, zvlášť před našimi fanoušky," uvedl Steen.

Druhé utkání série je na programu v sobotu, výhodu domácího prostředí mají opět Blues.

Postoupí hokejisté St. Louis přes Chicago do dalšího kola play off?
Ano
51,5 %
Ne
48,5 %
Celkem hlasovalo 1313 čtenářů.

Reklama

Související témata: