Hlavní obsah

Vyjednávací maratón v NHL pokrok nepřinesl

NEW YORK

Čtrnáct hodin jednali ve čtvrtek v New Yorku zástupci zámořské hokejové NHL a členové hráčské asociace NHLPA, dohodě o nové kolektivní smlouvě se ale opět nepřiblížili. Předmětem jednání je stále návrh, který na začátku dubna předložila hráčská asociace.

Foto: SPORT/Ondřej Krynek

DEFAULT TITLE

Článek

Vyjednávací maratón následoval po dvoudenním spíše neformálním jednání bez hlavních představitelů, tedy komisionáře NHL Garyho Bettmana a výkonného ředitele hráčské asociace Boba Goodenowa. Menší skupinky se zabývaly především ekonomickou situací třiceti profesionálních týmů.

Předmětem jednání je stále návrh, který 4. dubna předložila hráčská asociace. Majitelé klubů se s hokejisty snaží shodnout na kompromisní variantě, že by se platový strop pro jednotlivé týmy mohl každý rok měnit na základě aktuálních příjmů.

Podle návrhu unie by měl nejvyšší platový strop dosahovat 50 miliónů dolarů, u nejchudších klubů by to bylo o dvacet miliónů méně. Hokejisté tak ustoupili z dřívějšího postoje, kdy jakoukoli formu platového stropu odmítali.

Nová kolektivní smlouva by měla být uzavřena co nejdříve, aby se vedení soutěže i jednotlivé kluby stihly připravit na říjnový začátek sezóny. Vedení NHL potřebuje jednat se sponzory a inzerenty a uzavřít smlouvy o prodeji televizních práv. Majitelé klubů by pak rádi začali s prodejem permanentek na další sezónu.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články