Hlavní obsah

Krejčí paběrkuje, v play off NHL dál čeká na gól. Proti Plekancovu Montrealu ale chce udeřit

Boston

V play off se často dokáže vybičovat ke svým nejlepším výkonům, před třemi roky dokonce dotáhl Boston v k zisku Stanleyova poháru jako nejproduktivnější hráč a nejlepší střelec vyřazovací části, jenže letos v ní český hokejista David Krejčí zatím spíše paběrkuje. Ve druhém kole, v němž Medvědi narazí dnes v noci na Montreal s dalším Čechem Tomášem Plekancem, ale chce svému týmu pomoci mnohem víc.

Foto: Bob Dechiara, Reuters

Český hokejsita David Krejčí (vpředu) slaví se spoluhráči z Bostonu gól.

Článek

V sérii proti Detroitu se prosadil až v jejím závěru. Nakonec si v ní připsal dva body za asistence.  Od duelů s Canadiens ale očekává trochu jiný způsob hry.

„Oni mají pár menších kluků a rádi si hrají s pukem. Jsou rychlí a nápadití. Ale cítím, že to bude obzvlášť moje lajna, kdo bude tentokrát s pukem hrát. Bude tedy na nich, aby se nás snažili zastavit. My se pokusíme udeřit. Budu se snažit, aby ch měl puk pořád na hokejce. Půjde o úplně jinou sérii než proti Detroitu," slibuje před začátkem druhého kola Krejčí na oficiálním webu NHL.

Zatím nejlépe střílejícím hráčem první formace Bruins je Milan Lucic, jenž proti Detroitu skóroval třikrát, ani při jedné jeho trefě přitom nebyl Krejčí na ledě. Dva zásahy má na svém kontě zbylý člen elitní formace Jarome Iginla. Čtvrtý zápas rozhodl střelou v prodloužení a v pátém duelu trefil už prázdnou bránu.

Důležité je správné načasování gólů

Krejčí zatím na gól čeká. Na začátku série v prvním kole si trochu stěžoval, že jeho útok zbytečně nahání hráče Red Wings, poslední zápasy už si ale pochvaloval.

Nedávná historie zápasů mezi Bruins a Canadinas v play off ukazuje, že spíše než množství gólů, bylo ve vzájemných duelech klíčové jejich načasování. Krejčí si v sérii s Montrealem připsal jediný bod za jeden gól a nakonec byl nejproduktivnějším hráčem celého play off a s týmem slavil Stanley Cup. Nathan Horthon, Iginlův předchůdce, nasbíral tři body. Dva z nich byly rozhodující góly v prodloužení.

„Je jasné, že to není o tom, kolik kdo nasbírá bodů, ale o tom skórovat v ten pravý moment. Jako třeba Iginla ve čtvrtém utkání proti Detroitu, nebo jako tehdy Nathan ve zmíněných dvou duelech," pokračoval osmadvacetiletý český reprezentant.

V Montrealu pochopitelně o přednostech nejen první formace Bostonu velmi dobře vědí. Bruins byli navíc třetím nejlepším týmem základní části ve využívání přesilových her, a tak je jasné, že si Canadiens musí dávat na hru v oslabení velký pozor.

„Klíčem k jejich úspěchu v početní převaze je schopnost Zdena Cháry a Lucice udělat před bránou chaos, který umožňuje Davidu Krejčímu a Torey Krugovi otevírat prostor pro ránu Iginly z první od levého mantinelu," připomínají oficiální stránku Montrealu.

Od konferenčního semifinále se očekává vyrovnaná bitva. „Canadiens mají nejspíš poprvé v poslední době k dispozici čtyři lajny se stejným sebevědomím, jako má Boston. Bourqueova formace s Ellerem a Giontou je se šesti góly nejproduktivnější. O gól méně má útok s Gallagherem, Plekancem a Prustem," píše NHL.

Ačkoliv Boston získal Prezidentovu trofej pro nejlepší tým základní části, nemůže si být rolí favorita úplně jist, protože ve vzájemné bilanci s Montrealem v této sezóně zaostává. Boston prohrál tři ze čtyř duelů, včetně dvou domácích.

Reklama

Související témata: