Hlavní obsah

Další jednání o konci výluky budou bez šéfů NHL a NHLPA

PRAHA

Ve středu a ve čtvrtek se uskuteční v americkém Chicagu další schůzky o budoucnosti hokejové NHL. O možném konci výluky a přípravě na další sezónu ale tentokrát nebudou jednat hlavní postavy celého sporu. Schůzek se nezúčastní jak komisionář NHL Gary Bettman, tak ani šéf hráčské asociace NHLPA Bob Goodenow.

Foto: SPORT/Ondřej Krynek

DEFAULT TITLE

Článek

Bettmana a Goodenowa budou na schůzkách reprezentovat malé skupinky zástupců obou znesvářených stran.  K jednacímu stolu se tak sejdou pouze pět dní od posledního setkání v New Yorku, kde opět k žádné dohodě nedošlo.

Předmětem nynějších jednání bude zřejmě opět návrh, který 4. dubna předložila hráčská asociace. Majitelé klubů se s hokejisty snaží shodnout na kompromisní variantě, že by se platový strop pro jednotlivé týmy mohl každý rok měnit na základě aktuálních příjmů.

Podle návrhu unie by měl nejvyšší platový strop dosahovat 50 miliónů dolarů, u nejchudších klubů by to bylo o dvacet miliónů méně. Hokejisté tak ustoupili z dřívějšího postoje, kdy jakoukoli formu platového stropu odmítali.

Nová kolektivní smlouva by měla být uzavřena co nejdříve, aby se vedení soutěže i jednotlivé kluby stihly připravit na říjnový začátek sezóny. Vedení NHL potřebuje jednat se sponzory a inzerenty a uzavřít smlouvy o prodeji televizních práv. Majitelé klubů by pak rádi začali s prodejem permanentek na další sezónu.

Reklama