Hlavní obsah

Havláta se zbavíme, oznámilo nekompromisně San Jose

Slibované změny v San Jose už jsou realitou. Nezdar odskákal i český útočník Martin Havlát. I přesto, že v klubu NHL má ještě smlouvu. Generální manažer Doug Wilson zveřejnil i další kroky, ke kterým Žraloci sahají po hořkém konci v prvním kole play off. V sérii s Los Angeles vedli 3:0, přesto vypadli. Jisté je, že Tomáš Hertl ztratil parťáka a zůstává pro tuto chvíli jediným českým hokejistou v jejich kádru.

Martin Havlát (vlevo) mezi již bývalými spoluhráči ze San Jose

Článek

"Najdeme způsob, jak situaci vyřešit, možnosti tu jsou," uvedl Wilson pro nhl.com ke skutečnosti, že třiatřicetiletý Havlát má se San Jose kontrakt ještě na rok, který mu zaručuje příjem šest miliónů dolarů. Českého hráče zřejmě vyplatí. Možná je i výměna.

Havlát přišel do San Jose v červenci 2011 výměnou za Danyho Heatleyho. V rozletu ho ale brzdila četná zranění. Za tři sezóny odehrál 127 zápasů v základní části, ve kterých vstřelil 27 branek a zaznamenal 40 asistencí. V play off zasáhl do osmi duelů s bilancí 2+1, v nešťastné sérii proti Los Angeles hrál  jen jednou.

Vedle Havláta Wilson nepočítá ani s bekem Danem Boylem, kterému v červenci bude osmatřicet a skončila mu smlouva. Wilson chce stavět "mladší a agresivní tým", který nepřipustí takový obrat jako ten nedávný s Los Angelse. San Jose je teprve čtvrtým celkem v NHL, který ztratil takový náskok.

Reklama

Související témata: