Hlavní obsah

Obránce Rangers Moore neunesl prohru a sestřelil soupeře bez puku

Montreal

Ošklivý zákrok uprostřed hřiště předvedl v pátém duelu finále Východní konference NHL obránce New York Rangers John Moore, který neunesl porážku 4:7 svého týmu. Moore atakoval Daleho Weise z Montrealu dlouhou dobu poté, co domácí útočník odehrál puk. Akce, kterou přeruší Mooreův zákrok, začíná v přiloženém videu v čase 2:26.

Foto: Eric Bolte, Reuters

Obránce New York Rangers John Moore (vlevo) sráží k zemi Daleho Weise z Montrealu. Tento zákrok z první třetiny byl v souladu s pravidly, potrestaný byl až atak ve třetí třetině.

Článek

Rangers v utkání, v němž měli první možnost zajistit si postup do finále, prohrávali o tři góly, a přesto se dokázali vrátit zpět do zápasu a vyrovnat na 4:4. Montreal ale díky dvěma dalším trefám odskočil na dvoubrankové vedení, což Moore neunesl. V čase 50:41 sestřelil ramenem uprostřed hřiště Weise a oba museli ze hřiště. Forvard Montrealu odešel na ošetření, Moorea poslal ze hry rozhodčí, který ho vyloučil na 5 minut plus do konce utkání.

Mooreovým zákrokem se bude zabývat disciplinární komise NHL. "Vedení ligy udělá, co musí," naznačil trenér Rangers Alain Vigneault, že očekává dodatečný disciplinární trest. "John není typem hráče, který by chtěl někoho zranit, ale pravdou je, že soupeře trefil pozdě, bez puku," uznal Vigneault.

Podobná slova volil i trenér Montrealu Michel Therrien. „Za prvé bych chtěl říct, že rozhodčí na ledě udělali správné rozhodnutí. Všichni jsme viděli, co se stalo. Jak my, tak sudí, kteří situaci viděli z různých úhlů. Na lize teď bude rozhodnout, co se bude dít dál," prohlásil Therrien.

Reklama

Související témata: