Hlavní obsah

Los Angeles - NY Rangers 5:4 PPStav série 2:0Hertlův kat Brown přiblížil Kings k vytouženému Stanley Cupu

Los Angeles/Praha
Aktualizováno

Opět o kousek blíž. Hokejisté Los Angeles podruhé zvítězili ve finále Stanley Cupu nad New Yorkem Rangers, čímž přispěli ke zhmotnění svého snu o zisku trofeje pro šampióna NHL. O výsledku 5:4 rozhodl ve druhém prodloužení v Česku nepopulární kapitán Kings Dustin Brown. Série se po dvou vítězstvích kalifornského týmu stěhuje do newyorské Madison Square Garden.

Foto: Gary A. Vasquez, Reuters

Výbuch radosti. Hokejisté Kings se radují po vítězném gólu svého kapitána Browna ve druhém prodloužení utkání s Rangers.

Článek
Fotogalerie

Shodně jako v prvním utkání dohánělo mužstvo Los Angeles dvoubrankové manko. Rangers totiž nastoupili do zápasu skvěle a po první třetině vedli 2:0. A to před zápasem tvrdili, že si musí dát pozor na vstup do zápasu.

Zkraje druhé třetiny pomohl domácím brankář Rangers Lundqvist, který před sebe vyrazil snadný puk, který postupně doputoval ke Stollovi, jenž vsítil kontaktní branku. I přes zlepšení Kings zakončili třetinu se stejnou ztrátou. Brankář Quick v ní inkasoval dvě branky a oni prohrávali 2:4.

„Musíme být schopní vrátit se zpět do hry. Nemůžete v zápasech pokaždé jen vést," připomněl losangeleský kouč Darryl Sutter.

Přestože se zdálo, že Rangers se oproti minulému utkání poučili, o svou výhodu opět přišli. Na dostřel dostal Los Angeles Dwight King, který chvíli po začátku třetí třetiny tečoval puk před Lundqvistem. Jeho branku lze označit přinejmenším za diskutabilní, neboť v momentu gólu se na hraně brankoviště dostal do kontaktu se švédským brankářem, čímž mu znemožnil plnohodnotně zasáhnout.

„Nemyslím, že to bylo na vyloučení, ale hra se prostě musí přerušit, když se brankář nemůže volně pohybovat ve svém brankovišti. A já jsem nebyl mimo něj, ve skutečnosti jsem v něm obvykle dost zalezlý," hořekoval Lundqvist. Nezajímal ho ani argument, že podle rozhodčího byl puk v brance už v momentu, kdy kontakt s Kingem přišel. „Na to kašlu. Snažil jsem se po té střele sáhnout, ale nemohl jsem se hýbat. To naprosto mění hru," pokračoval rozladěně.

Slovák Gáborík zařídil vyrovnání

Uplynulo něco přes pět minut a Kings se radovali z vyrovnání. Houževnatí domácí připravili obránce McDonagha o puk, toho se zmocnil slovenský střelec Gáborík a po sérii dorážek srovnal stav zápasu na 4:4, který brankáři udrželi až do konce standardní šedesátiminutovky.

Především na konci prvního prodloužení se na obou stranách sešlo několik šancí k vítěznému gólu, ukončit zápas se ale podařilo až v polovině druhého. Šéf losangeleské kabiny Dustin Brown, který svým zákrokem „koleno na koleno" připravil talentovaného Tomáše Hertla o většinu sezóny, v 91. minutě před Lundqvistem tečoval obráncem vystřelený puk, a stanovil tak konečné skóre utkání na 5:4 ve prospěch domácích.

„Každý mluví o tom, jak jsme se vrátili zpět do zápasu. Myslím ale, že je mnohem důležitější, jak jsme změnili kurs hry udávaný Rangers," řekl autor vítězné branky Brown, „Nebojíme se nemohoucnosti vsítit vítězný gól. Máme strach jen z toho, že se nám roztříští naše hra. Nezáleží, jestli jsme pozadu o jeden či dva góly. Situaci to nemění," myslí si kapitán Kings.

Série se nyní přesouvá do New Yorku, kde bude v pondělí pokračovat třetím duelem.

Finále play off NHL - 2. zápas:
Los Angeles Kings - New York Rangers 5:4 ve druhém prodl. (0:2, 2:2, 2:0 - 1:0)
Branky a nahrávky: 22. Stoll (Justin Williams, King), 35. Mitchell (Vojnov, Justin Williams), 42. King (Greene, Justin Williams), 48. Gáborík, 91. Brown (Mitchell, Kopitar) - 11. McDonagh (D. Moore), 19. Zuccarello (McDonagh, Brassard), 32. St. Louis (Stepan, Kreider), 35. Brassard (Zuccarello). Rozhodčí: McCauley, O´Halloran - Amell, Kovachik. Vyloučení: 5:4. Využiti: 1:1. Střely na branku: 44:38. Diváci: 18.532. Stav série: 2:0.
Los Angeles: Quick - Muzzin, Doughty, Mitchell, Vojnov, Martinez, Greene - Gáborík, Kopitar, Brown - King, Stoll, Justin Williams - Pearson, Carter, Toffoli - Clifford, M. Richards, Lewis. Trenér: Darryl Sutter.
New York: Lundqvist - McDonagh, Girardi, Staal, Stralman, J. Moore, Klein - Kreider, Stepan, Nash - Hagelin, B. Richards, St. Louis - Pouliot, Brassard, Zuccarello - Boyle, D. Moore, Dorsett. Trenér: Alain Vigneault.

Reklama

Související témata:

Pavouk - Play off NHL 2014

  • Osmifinále

  • Boston Bruins - logo Boston Bruins Detroit Red Wings - logo Detroit Red Wings
    4 : 1
  • Tampa Bay Lightning - logo Tampa Bay Lightning Montreal Canadiens - logo Montreal Canadiens
    0 : 4
  • Pittsburgh Penguins - logo Pittsburgh Penguins Columbus Blue Jackets - logo Columbus Blue Jackets
    4 : 2
  • New York Rangers - logo New York Rangers Philadelphia Flyers - logo Philadelphia Flyers
    4 : 3
  • Colorado Avalanche - logo Colorado Avalanche Minnesota Wild - logo Minnesota Wild
    3 : 4
  • St. Louis Blues - logo St. Louis Blues Chicago Blackhawks - logo Chicago Blackhawks
    2 : 4
  • Anaheim Ducks - logo Anaheim Ducks Dallas Stars - logo Dallas Stars
    4 : 2
  • San Jose Sharks - logo San Jose Sharks Los Angeles Kings - logo Los Angeles Kings
    3 : 4
  • Čtvrtfinále

  • Montreal Canadiens - logo Montreal Canadiens Boston Bruins - logo Boston Bruins
    4 : 3
  • Pittsburgh Penguins - logo Pittsburgh Penguins New York Rangers - logo New York Rangers
    3 : 4
  • Chicago Blackhawks - logo Chicago Blackhawks Minnesota Wild - logo Minnesota Wild
    4 : 2
  • Anaheim Ducks - logo Anaheim Ducks Los Angeles Kings - logo Los Angeles Kings
    3 : 4
  • Semifinále

  • Montreal Canadiens - logo Montreal Canadiens New York Rangers - logo New York Rangers
    2 : 4
  • Chicago Blackhawks - logo Chicago Blackhawks Los Angeles Kings - logo Los Angeles Kings
    3 : 4
  • Finále

  • Los Angeles Kings - logo Los Angeles Kings New York Rangers - logo New York Rangers
    4 : 1