Hlavní obsah

Majitelé klubů a zástupci hráčů se prý dohodli na platovém stropu

Majitelé klubů NHL a zástupci hokejistů se údajně shodli na systému platového stropu. Ten byl původně hlavním důvodem sporu, který vyvrcholil výlukou soutěže. O dohodě ve středu informoval kanadský list Globe and Mail s odkazem na anonymní zdroj blízký vlastníkům klubů.

Foto: SPORT/Ondřej Krynek

DEFAULT TITLE

Článek

Obě strany dnes v New Yorku absolvovaly jednadvacátou schůzku po 16. únoru, kdy byla zrušena sezona NHL. Ani viceprezident ligy Bill Daly, ani jeden z šéfů hráčské asociace NHLPA Ted Saskin se však k informaci Globe and Mailu nevyjádřili.

Případná dohoda o platovém stropu, který až do února NHLPA striktně odmítala, však neznamená konec vyjednávání a volnou cestu k zahájení příštího ročníku elitní hokejové soutěže. Podle Globe and Mailu se nyní budou vyjednávači soustředit na další sporné body, jako jsou arbitráže o výši platů či pravidla o volných hráčích.

Podle listu by měl nový model platového stropu, tedy limitu na platy hráčů, obsahovat závislost na příjmech klubů. Lišil by se tedy tým od týmu podle toho, kolik kluby vydělají.

Reklama