Hlavní obsah

Plekancův šéf prodloužil smlouvu s Montrealem o další čtyři roky

Montreal

U hokejistů Montrealu, mezi jehož opory patří český útočník Tomáš Plekanec, bude pokračovat trenér Michel Therrien. Padesátiletý kouč rok před vypršením stávajícího kontraktu podepsal s letošními semifinalisty Stanley Cupu prodloužení o čtyři roky, díky němuž by měl Canadiens vést až do roku 2019.

Foto: Seth Wenig, ČTK/AP

Tomáše Plekance povede v Montrealu nadále koč Michel Therrien.

Článek

„Úspěšné týmy NHL se vyznačují stabilitou. Tohle je důležitý vzkaz pro hráče a pro mě milý důkaz důvěry," uvedl montrealský rodák Therrien, jenž prožívá své druhé období na lavičce Canadiens.

Poprvé vedl Therrien Montreal v letech 2000-2003. Po působení na farmě v Pittsburghu ve Wilkes-Barre byl na konci roku 2005 povolán k hlavnímu týmu a Penguins dovedl v roce 2008 do finále Stanley Cupu. V něm podlehli Tučňáci Detroitu a v průběhu následující sezóny byl Therrien propuštěn a nahrazen Danem Bylsmou, jenž hned s týmem získal titul.

Předloni se Therrien vrátil na lavičku Montrealu a letos s ním postoupil až do finále Východní konference. V něm nejúspěšnější klub historie NHL podlehl 2:4 na zápasy newyorským Rangers.

Reklama