Hlavní obsah

Frolíkův nový kontrakt s Winnipegem může skončit u arbitráže

Českého útočníka Michaela Frolíka čeká arbitrážní řízení o novém kontraktu s Winnipegem, pokud se do jeho zahájení nedohodne s klubem na nové smlouvě. Jednání by měla v dalších dnech probíhat, ale Jets pro případ, že nedopadnou, sáhli podle kanadské televizní stanice TSN k řešení před nezávislým soudem.

Foto: Marek Burkert, Právo

Michael Frolík ještě jako hráč Chicaga s modelkou Dianou Kobzanovou

Článek

Frolík přišel do Winnipegu loni v červnu z Chicaga, s kterým krátce předtím získal Stanleyův pohár. Za Jets sehrál 81 zápasů a připsal si 42 bodů za 15 branek a 27 asistencí. Účastník únorových olympijských her v Soči a majitel bronzových medailí ze světových šampionátů v letech 2011 a 2012 je v klubu specialistou na oslabení.

Kladenskému odchovanci končí tříletý kontrakt celkem na sedm miliónů dolarů, přičemž v uplynulém ročníku bral 1,9 miliónu. Arbitráž mu může určit výši jednoleté či dvouleté smlouvy.

Frolík má na kontě v NHL za Floridu, Chicago a Winnipeg celkem 430 zápasů a 193 bodů za 76 branek a 117 asistencí. Ve 34 duelech play off zaznamenal 18 bodů za sedm gólů a 11 přihrávek.

Ke stejnému kroku sáhlo i Colorado u útočníka Ryana O'Reillyho, jemuž končí dvouletá smlouva celkem na 10 miliónů dolarů.

Reklama

Související témata: