Hlavní obsah

Gólman Prusek nemá smlouvu a vydává se napospas osudu

PRAHA

Nemá smlouvu, doléčuje zraněný přitahovač, přesto hokejový gólman Martin Prusek neztrácí pohodu. Devětadvacetiletý brankář, kterému vypršel kontrakt s Ottawou Senators, doufá, že během léta se jeho osud vyjasní. Výběr angažmá Prusek zatím vůbec neřeší.

Foto: ČTK

Martin Prusek

Článek

"Nabídky přes agenta přicházejí. Bylo tam Rusko, Švýcarsko, Německo, ale nechci to uspěchat," prohlásil na úterním setkání s novináři Prusek, který při výluce v NHL prožil uplynulou sezonu ve Vítkovicích a Znojmu. "Zatím se ani nezabývám tím, jestli bych chtěl hrát doma nebo v zahraničí," uvedl.

Svou nejbližší budoucnost vidí Prusek přinejmenším v nejasných konturách. Čeká, jak se pohne vyjednávání kolem kolektivní smlouvy v NHL, kvůli níž byl zrušen uplynulý ročník. "Smlouva v Ottawě skončila a je úplný klid. A dokud se nepohnou věci kolem NHL, ani nečekám, že by se v této věci něco dělo," řekl smířeně.

Na novou sezonu se Prusek připravuje individuálně jako volný hráč. Tři týdny po operaci přitahovače už šlape na kole. "V přípravě mě zranění ani moc neomezovalo, ale bál jsem se, aby to na ledě nezlobilo. Radši jsem si to nechal vyčistit, ať mám klid," prohlásil Prusek, který v NHL odchytal během tří sezon 48 zápasů.

Reklama