Hlavní obsah

Syn francouzské legendy překonal zákeřnou chorobu a je zpět v hokejové reprezentaci

Montreal

Po více než čtyřech měsících od děsivého onemocnění meningokokem se nadějný francouzský hokejista Tim Bozon vrací do zápasového tempa, jak uvádí web NHL.com. Dvacetiletý útočník ležel od začátku března čtyři týdny v saskatchewanské nemocnici, kam byl hospitalizován v kritickém stavu a během léčby dokonce držen v umělém spánku. O tři měsíce později zveřejnil na Twitteru fotografii svého prvního individuálního tréninku po nemoci.

Foto: Sport.cz

Nadějný francouzský hokejista Tim Bozon poprvé trénuje po hrozivé nemoci.

Článek

Nyní se chystá na turnaj do Ostravy, kde od 31. července oblékne dres národního týmu v utkáních s Jihlavou, Havířovem, Třebíčí a týmy ze Slovenska a Polska.

Tim Bozon se narodil v americkém St. Louis, kde působil jeho otec Philippe, který byl první Francouzem v NHL a svou zemi reprezentoval na čtyřech olympiádách a osmi světových šampionátech.

Také Tim Bozon má nakročeno k úspěšné kariéře. Jako teprve devatenáctiletý v roce 2013 reprezentoval Francii na mistrovství světa. O necelý rok dříve jej draftoval Montreal jako celkově 64. v pořadí. Uplynulou sezonu strávil nadějný Francouz v juniorské Western Hockey League.

Reklama