Hlavní obsah

Kluby NHL nadále posilují: Kulikov pokračuje na Floridě, Rangers získali Stempniaka, Boston podepsal šest hráčů

New York

Léto v zámořské NHL je opět ve znamení posilování a udržování kádrů na další sezónu. Největší porci podpisů se stávajícími hokejisty v pátek oznámil Boston, který si pojistil hned šestici hráčů. Zhruba polovinu hokejistů si o den později pojistil Winnipeg. Newyorští Rangers ohlásili příchod Leeho Stempniaka a Florida prodloužila smlouvu s talentovaným obráncem Dmitrijem Kulikovem.

Foto: Marek Burkert, Právo

Fanoušci Bostonu během jednoho dne zaregistrovali hned šest nových smluv pro hráče Medvědů.

Článek

Boston se dohodl na smlouvách s obránci Zachem Trotmanem a Tommy Crossem, do útoku pak Medvědi získali Craiga Cunninghama, Jordana Carona, Tylera Randella a Justina Floreka. Šestice hráčů podepsala roční kontrakt.

Winnipeg v sobotu uzavřel  kontrakty s trojicí útočníků. Jets tak mohou v následující sezóně počítat s Johnem Albertem, Patricem Cornierem a Ericem O'Dellem. Pittsburgh o dva roky prodloužil spolupráci s bekem Simonem Despresem.

Kulikov pokračuje na Floridě

Ruský obránce Dmitrij Kulikov, který byl v NHL chráněným volným hráčem, se dohodl na novém tříletém kontraktu s dosavadním zaměstnavatelem Floridou. Smlouva mu zaručuje celkový příjem 13 miliónů dolarů.

Třiadvacetiletý Kulikov si tak výrazně polepší, během předešlé dvouleté dohody pobíral ročně 2,5 miliónu dolarů. "Jde o velmi zručného obránce. Je pořád ještě mladý, ale dokáže úplně cokoliv, jde tedy jen o to, aby to dokázal nasměrovat tím správným směrem. Nadešel čas, aby se stal lídrem našeho týmu," uvedl generální manažer Dale Tallon.

Čtrnáctka draftu 2009 byla v minulém ročníku druhým herně nejvytíženějším hráčem týmu. Kulikov odehrál 81 zápasů a připsal si 19 bodů (8+11). Držitel stříbra z mistrovství světa 2010 obléká dres Panterů od svého vstupu do NHL a dosud stihl v základní části 313 utkání a 99 bodů za 24 gólů a 75 nahrávek. V sedmi zápasech play off přidal asistenci.

Rangers se dohodli se Stempniakem

Zkušený útočník Lee Stempniak se v zámořské NHL dohodl na roční smlouvě s newyorskými Rangers, díky níž bude mít příjem 900 tisíc dolarů.

Jednatřicetiletý forvard odehrál v základní části minulého ročníku, během níž byl vyměněn z Calgary do Pittsburghu, celkem 73 duelů a zaznamenal 34 bodů (12+22). Ve 13 startech v play off přidal dva góly a nahrávku.

Celkem má Stempniak, který v prestižní lize oblékal rovněž barvy St. Louis, Toronta a Phoenixu, na kontě 637 zápasů v základní části, v nichž si připsal 341 bodů za 150 branek a 191 asistencí. Ve vyřazovacích bojích má na kontě 24 utkání, dva přesné zásahy a tři finální přihrávky.

Reklama