Hlavní obsah

Blake se dočká další pocty. Po uvedení do Síně slávy NHL vyvěsí Králové jeho dres

Aktualizováno

V listopadu bude společně s Dominikem Haškem, Mikem Modanem a Peterem Forsbergem uveden do hokejové Síně slávy NHL, zkraje příštího roku se bývalý skvělý obránce Rob Blake dočká další pocty. 17. ledna Los Angeles, za které Kanaďan odehrál čtrnáct sezón, před zápasem s Anaheimem slavnostně vyvěsí Blakeův dres ke stropu haly Staples Center a číslo čtyři navždy vyřadí z užívání.

Foto: Profimedia.cz

Rob Blake v době, kdy hrál za Los Angeles Kings.

Článek

„Je mi ctí, když vás spojí s dalšími skvělými hráči, kteří oblékali dres Kings. Los Angeles pro mě vždy bylo speciálním místem a oblékat jeho dres bylo mimořádným privilegiem," uvedl v prohlášení 44letý Blake, jenž v současnosti působí u Kings jako asistent generálního manažera.

Blakea draftovalo Los Angeles v roce 1988 jako čtvrtého v celkovém pořadí a už o rok později si za Krále zahrál NHL. Po dvanácti sezónách pak zamířil do Colorada, se kterým v roce 2001 vyhrál Stanley Cup. Před ročníkem 2006/07 se do Kings na dva roky vrátil, aby pak poslední dvě sezóny odehrál za San Jose, v němž v roce 2010 svou aktivní hráčskou kariéru ukončil.

I v součtu s play off odehrál Blake v NHL 1416 utkání, ve kterých vstřelil 266 gólů a přidal 584 asistencí. Rodák z města Simcoe v kanadské provincii Ontario je členem Triple Gold Clubu, který sdružuje vítěze Stanley Cupu (1994, 1997), mistrovství světa a olympijských her (2002).

Blake se stane šestým hráčem v historii Kings, jehož číslo bude vyřazeno z používání. Předtím se této pocty dočkali Luc Robitaille (číslo 20), Wayne Gretzky (99), Dave Taylor (18), Marcel Dionne (16) a Rogie Vachon (30).

Reklama

Související témata: