Hlavní obsah

Jeho táta býval Jágrovým dvorním nahrávačem. Mladý Nylander už také míří do NHL

Mladý švédský hokejista William Nylander, jehož si Toronto vybralo během letošního draftu jako celkově osmého hráče v pořadí, podepsal s vedením Maple Leafs tříletý nováčkovský kontrakt. V NHL by tak osmnáctiletý útočník mohl brzy navázat na svého otce Michaela, který byl jednu dobu dvorním nahrávačem Jaromíra Jágra.

Foto: Profimedia.cz

William Nylander při draftu v červnu 2014.

Článek

Nylander okusil v minulé sezóně poprvé v kariéře švédskou nejvyšší soutěž v dresu MODO, zahrál si rovněž na hostování v druhé lize za Rögle a Södertälje. Za celou sezónu včetně play off stihl rodák z Calgary mezi seniory odehrát 59 utkání a připsal si 34 bodů (16+18).

Na mezinárodním poli zazářil účastník loňského ročníku Memoriálu Ivana Hlinky na mistrovství světa hráčů do 18 let, kde byl vyhlášen nejlepším útočníkem turnaje. V sedmi vystoupeních si připsal 16 bodů za šest branek a deset nahrávek, což z něho udělalo nejproduktivnějšího hráče a nejlepšího nahrávače šampionátu.

"Nejenže je při své hře velmi rychlý a šikovný, ale na ledě i mimo něj je hráčem s obrovským charakterem. Věříme, že má před sebou velmi zářivou budoucnost. A jsme velmi šťastní, že právě u nás podepsal svůj první kontrakt v NHL," uvedl v tiskovém prohlášení generální manažer Toronta Dave Nonis.

Mladý forvard tak může na kluziště slavné ligy vrátit jméno Nylander. Jeho jednačtyřicetiletý otec, který dohrává kariéru doma ve Švédsku, působil v NHL kromě ročníku 1996/97 (Lugano) v letech 1992 až 2009. S o půl roku starším Jágrem, jenž v současnosti obléká dres New Jersey, se potkali ve Washingtonu a New Yorku Rangers.

Reklama

Související témata: