Hlavní obsah

Zástupci NHL i hráči popřeli, že se jednání blíží ke konci

WASHINGTON

Znesvářené strany se podle zámořských médií dohodly na podmínkách nové kolektivní smlouvy, která je nezbytná pro zahájení další sezony hokejové NHL. Zástupci klubů i hráčské asociace NHLPA to však v zápětí popřeli. Zprávy o uzavření smlouvy jsou podle nich předčasné.

Foto: SPORT/Ondřej Krynek

DEFAULT TITLE

Článek

O postupu v jednáních a blízkém konci výluky v zámořské profesionální soutěži s odkazem na nejmenovaný zdroj informoval americký deník Los Angeles Times. "Ta zpráva je nepřesná," řekl mluvčí NHLPA Jonathan Weatherdon.

Obě strany v posledních měsících intenzivně jednaly a naznačovaly, že se blíží k dohodě. Zástupci majitelů a hokejistů se naposledy sešli v pondělí v New Yorku, schůzka by měla pokračovat dnes. "Zpráva médií o tom, že se NHL a NHLPA v podstatě dohodly prostě není pravdivá," uvedla Bernadette Mansurová z oddělení styku s veřejností NHL.

Nová kolektivní smlouva by podle listu umožnila start nejlepších hokejistů na olympiádě v Turíně. Informace LA Times totiž hovoří o tom, že v dohodě začleněná osmnáctidenní přestávka pro olympijský turnaj.

Chystá se platový strop

Podle dohody mezi majiteli klubů a představiteli hráčské asociace by měl být zaveden platový strop, který by se měl v závislosti na ligových příjmech v jednotlivých klubech pohybovat od 24 do 37 milionů dolarů. Žádný hráč si navíc nebude moci vydělat více než dvacet procent týmového stropu pro daný rok.

To by například znamenalo, že Jaromír Jágr, jenž má podle stávajícího kontraktu roční plat jedenáct milionů dolarů, by nemohl pobírat víc než 7,4 milionu. A to v případě, že jeho zaměstnavatel New York Rangers bude mít nejvyšší možný strop.

V pondělí bude o kolektivní smlouvě hlasovat desetičlenný výkonný výbor NHL, pak přijde na řadu hráčská asociace. Pokud ji schválí, bude to znamenat ukončení výluky, která zničila celou uplynulou sezonu. Nový ročník soutěže by pak měl začít v říjnu.

Reklama