Hlavní obsah

Sparta po výbuchu opět nepřesvědčila

PRAHA

Třiadvacátý díl nejvyšší fotbalové soutěže se nesl ve znamení nejslavnějšího tuzemského derby. "Sparta sice vyhrála, ale nepřesvědčila. Herně byla horší a za sběr bodů vděčí pouze Blažkovi," komentuje pro Novinky.cz souboj pražských 'S' někdejší reprezentant Ladislav Vízek.

Foto: PRÁVO

Ladislav Vízek

Článek

Sparta chtěla po středečním pohárovém výbuchu s Budějovicemi uspokojit fanoušky vítězstvím nad městským rivalem Slavií. Jenže uspokojila opravdu jen výhrou, herně to bylo velmi nepřesvědčivé. Vždyť Slavia dlouho na trávníku dominovala a kdyby to bylo před půlí 4:0 pro sešívané, nemohl se nikdo divit. Že tomu tak nebylo, na tom měl obrovský podíl brankář Blažek, který vytahoval jeden skvostný zákrok za druhým a zabránil další letenské blamáži.

Ukázková práce rozhodčího Micheľa

Ale nebyly v tom jen Blažkovy zákroky, střelecky selhali útočné hroty Slavie. Nelze přitom hřešit na to, že se brzo zranil Adauto, přece není jedinou ofenzivní zbraní edenských. Jenže Tomáš Došek byl vpředu zoufalý, nájezdy řešil špatně, brejkové situace vůbec nezvládal. Ale je už tradicí Sparty, že takové vypjaté zápasy, v nichž jde o hodně, umí a proto je tam, kde je a Slavia je věčně druhá.

Co mě však velmi zaujalo, bylo to, jak pískal rozhodčí. To byl dokonalý příklad toho, jak si mají arbitři v utkání počínat. Micheľ rozhodoval přímo čítankově a dokázal, že patří k nejlepším mezinárodním sudím. Byl jsem z něho nadšený, řídil zápas trendem, jaký je patrný ve světě.

Na sestup Hradce vsadím hospodu

Co se týká druhého konce tabulky, tam už se také pomalu rýsuje druhý do party k sestupujícímu Hradci. Bohemians jsou v sestupových vodách výrazně namočení, ale zdá se mi, že nyní hlavně vinou rozhodčího Beneše, který jim neuznal sporný gól. To byl důležitý moment! V sekci rozhodčích se pak tyhle boty přecházejí a za chvíli se na to zapomene. Za dva dny už po tom ani pes neštěkne...

Hradec už ztrátu nedožene, na to klidně vsadím hospodu. Zase takoví bombarďáci tam nejsou, i když nyní se jim celkem daří. Bojují, chtějí hrát fotbal, ale ta díra vznikla hlavně v první polovině ligy. Alespoň odcházejí do druhé ligy se vztyčenou hlavou.

Stále tedy visí nad ligovým pelotonem dva otazníky: kdo postoupí do Poháru UEFA a kdo bude druhým sestupujícím? Již v příštím kole budeme zase moudřejší.

Další komentář Ladislava Vízka si můžete za týden přečíst jako tradičně v úterý.

Reklama