Hlavní obsah

Ďábel Jágr míří za oceán. Snad bude čas na legrácky, věří hokejová legenda a vítá krajany

Praha

Posílení české kolonie v New Jersey Jaromír Jágr vítá. V kabině vedle Patrika Eliáše a Marka Židlického potká dalšího krajana Martina Havláta a navíc o smlouvu s Devils začne od zítřka na kempu usilovat i Tomáš Kaberle, jenž se chce vrátit do NHL po sezóně strávené v Kladně.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Jaromír Jágr se chystá odletět do zámoří.

Článek

Myslím, že Kabelka má u nás velkou šanci udělat tým. V Soči zahrál tak, že bych čekal, že mu někdo nabídne smlouvu hned po olympiádě. Teď sice v New Jersey podepsali Gelinase, ale pořád jsme minus jeden bek a někdo ostřílený by se hodil," vykládá Jágr. Vedle 36letého Kaberleho je dalším obráncem na zkoušku o čtyři roky mladší Komisarek. Velký počet krajanů podle Jágra není na závadu. „V Pittsburghu nás bylo kdysi i dvanáct. Je příjemný promluvit si v rodném jazyce, a když se bude vyhrávat, pak je i čas na legrácky," říká Jágr s tím, že i Havlát může být vítanou posilou.

„V San Jose nedostal roli, která by mu pasovala. Změna mu prospěje, u nás může na sto procent počítat s druhou šancí," tvrdí Jágr s přesvědčením, že generální manažer Lamoriello udělal dobrou práci, když si Havláta vybral.

Před rokem bylo problémem Devils střílení gólů. „Přišli ofenzívní hráči, kteří to mají změnit. Důležité bude chytit začátek, kdy je jednodušší získávat body, protože týmy nejsou tolik rozehrané. My na začátku minulé sezóny prohráli devět z deseti zápasů a pak jsme se to marně snažili dohánět," uvažuje Jágr, jenž bude ve 42 letech nejstarším hráčem v NHL.

Před odletem za oceán ještě rozdal poslední pokyny v Kladně jako majitel Rytířů. Právě kvůli zajištění chodu klubu nestihl přes léto trénovat podle svých představ. „Řešil jsem tolik věcí, že jsem pak na led musel každou volnou chvilku. Spojit roli šéfa a přípravu hráče bylo těžký stejně jako shánět sponzory v našem regionu," přiznává Jágr a prozrazuje, že led na opraveném stadiónu, který však bude mít Kladno k dispozici až v listopadu, bude mít nově zámořské rozměry. „Na užším hřišti je víc šancí dát gól..."

Reklama

Související témata: