Hlavní obsah

O pořadí na draftu NHL se bude losovat, tahákem je Crosby

TORONTO

Los a štěstí v něm bude rozhodovat o tom, za který klub bude v příštích letech nastupovat jeden z největších talentů světového hokeje Sidney Crosby. Kanadský útočník, jenž je označován za nástupce legendárního Wayna Gretzkyho, je považován za jasnou jedničku draftu. Výběr talentů bude v letošním roce značně poznamenán roční výlukou NHL.

Článek

Již příští týden by se mělo losem určit pořadí, v jakém si kluby budou hráče vybírat. Zohledněny budou výsledky v posledním ročníku, kdy se NHL hrála. Podle nich bude mít v osudí čtveřice klubů tři míčky.

Největší šanci získat Crosbyho tak mají New York Rangers, Buffalo Sabres, Pittsburgh Penguins a Columbus Blue Jackets. Zbývajících dvaadvacet klubů bude mít v osudí jeden nebo dva míčky. Celkově se v losování ocitne 48 míčků.

Podle posledních informací to vypadá, že draft se uskuteční v Ottawě, kde měl být už v červnu. V sobotu 30. července by se měl konat pouze ve zkrácené jednodenní podobě s maximálně třemi koly. Další výběry by se uskutečnily prostřednictvím telefonů a mailů.

Draft bude zajímavý i z českého pohledu. V prvním či druhém kole by se mělo objevit hned několik hokejistů v čele s Jakubem Kindlem, Martinem Hanzalem, Jakubem Vojtou či Ondřejem Pavelcem. Většina z nich ale do Kanady nepoletí. "Nemáme to v plánu. Jen zajišťovat letenky by bylo hodně složité," řekl agent Jaromír Henyš, jenž v Česku zastupuje Riche Wintera.

Reklama