Hlavní obsah

S Jágrem se v Rusku ještě nerozloučili

V Rusku se zatím nechtějí rozloučit s českým útočníkem Jaromírem Jágrem, který byl největší hvězdou uplynulého ročníku tamní hokejové Superligy. Po skončení výluky v NHL by se však měl vrátit do New Yorku Rangers, za který v zámořské soutěži naposledy nastupoval. Jágr nedávno odletěl do Omsku, aby se tam zapojil do přípravy a zatím na Sibiři zůstává.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Jaromír Jágr

Článek

Prezident Avangardu Konstantin Potapov si zatím na veřejnosti odmítá připustit, že o nejzářivější hvězdu týmu přijde. "Je jasné, že výluka skončila. Ale dokud hráči nepodepíší nové kolektivní smlouvy a nedozví se sumy nových kontraktů, nemůžu říct, zda od nás Jágr odjede," citoval prezidenta list Sport- Express.

Měl by Jaromír Jágr zůstat v Omsku?
Hlasujte v anketě na konci článku!

Diplomaticky se v ruském tisku vyjádřil i Jágr. "Zatím nemohu říct, že v nejbližších dnech odejdu z Avangardu. Nejdříve si chci vše pečlivě prostudovat," uvedl podle deníku Izvestija úřadující mistr světa.

Sport-Express upozorňuje na to, že nejlépe placeného hráče NHL výsledky jednání o nové kolektivní smlouvě nepotěšily. Kvůli novým podmínkám se Jágrův plat v Rangers sníží nejméně o 3,5 milionu dolarů.

Špičkoví ruští hokejisté se vyjadřují opatrně, ale neskrývají, že NHL je pro ně navzdory lukrativním podmínkách v Superlize první volbou. "Jestli dostanu smlouvu, budu hrát v NHL," řekli deníku Sovětskij Sport Alexej Kovaljov i Ilja Kovalčuk, kteří nastupovali naposledy v barvách Kazaně. "Hokej za oceánem je zajímavější než u nás," uvedl Kovaljov.

Reklama

Související témata: