Hlavní obsah

New Jersey - Philadelphia 3:1Devils s Jágrem zvládli první domácí test. Židlický asistoval a dával gól do prázdné brány

New York/Praha

První test na domácím ledě přinesl hokejistům New Jersey Devils druhou přípravnou výhru před startem NHL. Z českých hráčů se proti Philadelphii (3:1) prosadil Marek Židlický, asistoval v úvodní třetině u první ze dvou Gomezových tref, sám pak jistil vítězství do prázdné brány.

Foto: Matt Slocum, ČTK/AP

Jaromír Jágr (68) z New Jersey a hráči Philadelphie Mark Streit (32), Samuel Morin (50) a Michael Raffl (12) v jednom z přípravných utkání.

Článek

První gól se zrodil ve 20. minutě. Scott Gomez při přesilovce tečoval Židlického ránu. "Byla to skvělá práce od Marka Židlického, myslím, že to tečoval Damien Brunner a já jsem byl na správném místě," řekl Gomez deníku Star-Ledger. Čtyřiatřicetiletý střední útočník, který bojuje o novou smlouvu, ve druhé části hry opět při početní výhodě, přidal ještě jeden zásah.

Hosté v oslabení v polovině třetí třetiny zásluhou Roberta Hagga korigovali, ale Židlický v čase 59:16 jistil pro Devils - v sestavě i s Jaromírem Jágrem - v jejich čtvrtém přípravném utkání vítězství do prázdné brány. New Jersey tak oplatilo Philadelphii čtvrteční prohru 0:4.

Kaberle zůstává, pokračuje deset obránců

Bek Tomáš Kaberle ani útočníci Patrik Eliáš s Martinem Havlátem tentokrát za New Jersey nehráli. Jágr čtyřikrát pálil na bránu, na zápis do statistik nedosáhl. Jeho tým přestřílel soupeře 41:16. V přípravě Jágr nastoupil podruhé, opět zkoušel v prvním útoku spolupráci Mikem Cammallerim a Travisem Zajacem. Bodově se neprosadil nikdo z nich, přestože celkem desetkrát vystřelili na branku. Čtyři pokusy měl i Zajac. "Ještě stále si na sebe zvykají," řekl trenér Pete DeBoer.

Šestatřicetiletý Kaberle, jenž se snaží v dresu New Jersey po ročním působení v Kladně o návrat do NHL, po úvodních dvou startech v přípravných zápasech podruhé za sebou chyběl v sestavě. Po zužování kádru zůstává vítěz Stanleyova poháru z roku 2011 s Bostonem a mistr světa z Vídně z roku 2005 mezi deseti beky, kteří pokračují v přípravě. A to jako jediný z testovaných obránců bez smlouvy. Kemp Devils totiž opustil Mike Komisarek a na farmu do Albany byl poslán další testovaný Renat Mamašev.

První hvězdou utkání vyhlásli Gomeze. Přitom na Američana, jenž odešel z New Jersey v roce 2007, na začátku domácí premiéry více než deset tisíc diváků bučelo.

Další čeští hokejisté se v nedělních přípravných duelech bodově neprosadili. Poprvé vyšel naprázdno v dresu Philadelphie útočník Jakub Voráček, který předtím ve dvou utkáních s Washingtonem a New Jersey zaznamenal celkem pět bodů za gól a čtyři asistence.

Ve třetím vystoupení se také prvně neprosadil útočník Jiří Sekáč, který v obou minulých zápasech v dresu Montrealu skóroval. Nenastoupil ve formaci s Tomášem Plekancem, ale s Larsem Ellerem a Renem Bourquem. Canadiens prohráli s Washingtonem 0:2.

Z českých hokejistů hrál v neděli ještě obránce Jan Hejda z Colorada, které podlehlo Calgary 1:2.

Los Angeles Kings, kteří budou obhajovat Stanley Cup, přidali už druhý přípravný úspěch proti Anaheimu. Po čtvrteční výhře 4:3 po nájezdech tentokrát vyhráli 4:2

Přípravné zápasy před NHL:
Edmonton - Chicago 0:5 (0:1, 0:2, 0:2), hráno v Saskatoonu
Branky: 15. Bickell, 39. G. Ross, 40. Teräväinen, 52. A. Shaw, 54. Versteeg.
Montreal - Washington 0:2 (0:0, 0:0, 0:2)
Branky: 59. J. Ward, 60. Laich.
New Jersey - Philadelphia 3:1 (1:0, 1:0, 1:1)
Branky: 20. a 24. Gomez (na první Židlický), 60. Židlický - 50. Hagg.
Toronto - Buffalo 3:2 po sam. nájezdech (0:0, 1:2, 1:0 - 0:0)
Branky: 31. Kessel, 50. Van Riemsdyk, rozhodující sam. nájezd Peter Holland - 21. Grigorenko, 30. Deslauriers.
Colorado - Calgary 1:2 (0:1, 1:1, 0:0)
Branky: 24. R. O'Reilly - 7. a 25. Ferland.
Anaheim - Los Angeles 2:4 (1:2, 1:1, 0:1)
Branky: 12. Vatanen, 28. Etem - 12., 39. a 44. J. Carter, 3. Regehr.

Reklama

Související témata: