Hlavní obsah

Frolíkova noční můra? Útočník Winnipegu zazdil tutovku

Čtvrteční přípravný duel v Calgary bude chtít Michael Frolík jistě co nejrychleji vymazat z hlavy. Český hokejista v dresu Winnipegu zazdil v utkání obrovskou šanci, když zblízka nedokázal dopravit puk do odkryté branky soupeře. Flames navíc zápas vyhráli 4:2.

Foto: Jason Franson, ČTK/AP

Útočník Winnipegu Michael Frolík (vlevo) v debatě se spoluhráči. Zády Mathieu Perreault a křídelník Adam Lowry (vpravo).

Článek

K podobným situacím dochází v zápasech docela běžně. Jenže zatímco fanoušek se dotyčnému hráči za trestuhodné selhání v koncovce vysmívá a žasne, že z takovéto šance nedokáže skórovat, samotnému hokejistovi do zpěvu zrovna není.

Nepříjemnou chvilku si v noci na pátek prožil i Frolík. V prostřední dvacetiminutovce za bezbrankového stavu Plameny hrubě chybovaly a Mathieu Perreault spolu s českým křídelníkem uháněli zcela sami na brankáře Räma. Kanadský centr se neukvapil a místo zakončení předložil puk doleva najíždějícímu spoluhráči. Frolík (až na koncovku) provedl vše perfektně: kličkou oklamal finského brankáře, jenže bekhendem poloprázdnou klec netrefil. Kotouč skončil na zadním mantinelu.

Calgary nakonec vyhrálo 4:2, když se dvakrát prosadili Sean Monahan s Joshem Joorisem. Na první gól Flames přihrál i Jiří Hudler.

Reklama

Související témata: