Hlavní obsah

Pastrňák má za sebou úspěšný debut. Ještě musí ukázat, že zvládne silovou hru NHL, krotí euforii kouč

Bridgeport

David Pastrňák se přece jen dočkal premiéry v přípavě Bostonu, i když v její klíčové fázi byl mimo hru. Český útočník se vrátil po úrazu, který si přivodil už během druhého dne hlavního kempu, kdy si v tréninku zranil rameno při souboji se spoluhráčem Mattem Bartkowskim. Osmnáctiletý talent nakonec zažil vítězný debut. Na výhře 6:1 s New Yorkem Islanders se navíc podílel jednou asistencí, čímž potěšil i trenéra Juliena.

Foto: Fred Beckham, ČTK/AP

David Pastrňák slaví se spoluhráčem Paillem gól na 5:1. Český útočník si asistencí připsal první bod v přípravě Bostonu.

Článek

„Někdo občas nedostane příležitost ukázat, co v něm je, což je bohužel Davidův případ," reagoval kouč Medvědů Claude Julien na zprávu o Pastrňákově zranění.

„David je mladý hráč. Jeho bruslení a dovednosti jsou na vysoké úrovni," byl si vědom Julien při rozhovoru pro NESN Sports Today. V Americe se spekuluje o tom, že by Pastrňák mohl dostat šanci i v soutěžních utkáních. Claude Julien však nechce nic uspěchat. „Není příliš velký, musí ještě dokázat, že se dokáže vypořádat se silovým pojetím této soutěže," uvedl kouč.

Sám Pastrňák prožil v pátek velký den. „Byl jsem na začátku trošku nervózní, ale myslím, že to se stává každému. Snažil jsem se si to užít a předvést nejlepší výkon," nepřekvapil nadaný hokejista.

„Začal jsem od jednoduchých věcí, přece jen jsem po zranění nehrál zápas dva týdny. Soustředil jsem se na maličkosti. Snažil jsem se hrát svou hru. Je jedno, jestli je to v Americe nebo ve Švédsku, pořád je to hokej," popisoval svůj debut pro NESN Sports Today.

Rodák z Havířova se zapsal do statistik v 53. minutě, kdy asistoval u trefy spoluhráče ze třetího útoku Daniela Pailla, jenž zvyšoval na 5:1. „Kluci hráli velmi dobře. V naší lajně se mi hrálo moc dobře, spoluhráči mi pomohli," dodal Pastrňák.

Reklama

Související témata: