Hlavní obsah

Pastrňák poprvé nastoupil s idolem Krejčím, ten však nedohrál vinou zranění

Boston

Hokejisté Bostonu Bruins o víkendu vyřadili z prvního týmu devět hráčů a navíc vyměnili za volby draftu obránce Johnnyho Byochuka do New Yorku Islanders, přesto se na soupisce Medvědů stále drží jejich momentálně nejmladší hráč - osmnáctiletý David Pastrňák. Když nadaný útočník na letošním draftu ve Philadelphii slavnostně oblékl bostonský dres, nezapomněl zmínit, že se těší na spolupráci se svým idolem Davidem Krejčím.

Foto: Fred Beckham, ČTK/AP

David Pastrňák slaví se spoluhráčem Paillem.

Článek

Premiéry v sestavě Bostonu se člen stříbrné osmnáctky dočkal v noci na sobotu, kdy však David Krejčí dostal volno. Spolu se potkali na ledě až o den později, byť každý v jiném útoku, Krejčí v prvním a Pastrňák ve třetím. Pro Krejčího však klání s Detroitem skončilo předčasně, když během druhé třetiny zamířil do šatny.

Klub sice nechtěl specifikovat, o jaký problém se v případě českého útočníka jednalo, nemělo by to však být nic vážného. „Velmi, velmi malé zranění, nebude s tím žádný problém," uvedl po zápase kouč Claude Julien o Krejčího předčasném odchodu do kabiny.

„Viděl jsem Krejčího kráčet do šatny. Nevypadal, že by se jednalo o něco, co by jej psychicky rozhodilo," dosvědčil americký novinář Joe Haggerty ze csnne.com.

David Pastrňák ve svém druhém přípravném utkání odehrál 14 minut a 30 vteřin, třikrát vystřelil, přičemž nejblíže ke gólu byl po elegantní stahovačce ve třetí třetině, ale gólmana Detroitu následně neprostřelil. Příležitost překonat krajana v bráně Rudých křídel Petra Mrázka dostal i v samostatných nájezdech, ale jeho brankářský protějšek byl opět úspěšnější.

Reklama