Hlavní obsah

Voráček zhubnul a Flyers od něj čekají velké věci. Má šanci být superstar, říká majitel klubu

Philadelphia/Praha

Uplynulá sezóna pro něj byla tou nejpovedenější za šest let strávených v NHL. Útočník Philadelphie Jakub Voráček v nejlepší hokejové soutěži světa poprvé nasbíral přes šedesát kanadských bodů a stal se druhým nejproduktivnějším hráčem Flyers. Pětadvacetiletý kladenský odchovanec věří, že v nadcházejícím ročníku může svůj rekord ještě vylepšit.

Foto: Matt Slocum, ČTK/AP

Jakub Voráček (vlevo) a Švýcar Mark Streit se radují z gólu v přípravném duelu před startem NHL proti Washingtonu Capitals.

Článek

Přes léto poupravil jídelníček, shodil pět kilo a na ledě se kvůli tomu cítí mnohem lépe. „Opravdu jsem tvrdě makal a vím, že i zhubnutí mi pomohlo. Jsem rychlejší, díky čemuž se z potíží na ledě dostávám snáz, než jsem byl dříve zvyklý. A to ještě mám určitou rychlostní rezervu," pochvaloval si Voráček čtyři dny před startem nové sezóny NHL své rozpoložení.

Stejně jako v loňské sezóně s ním trenéři počítají na pravé křídlo první útočné formace k centru Girouxovi. Jen Hartnella, jenž zamířil do Columbusu, nahradí nalevo Brayden Schenn. „Nemyslím si, že se kvůli tomu nějak změní styl mé hry. Musíme jenom najít tu správnou chemii. Se Schennem už jsem předtím taky nastupoval, takže vím, jaký je to hráč, kam si najíždí a co od něj očekávat. To je jedině dobře," těší Voráčka, kterého v dresu Flyers čeká čtvrtá sezóna.

A klubové vedení si od českého šikuly hodně slibuje. „Tohle děcko má šanci být superstar," vyhlásil majitel Flyers Ed Snider. „Přečetl jsem si to na Twitteru a potěšilo mě to. Je příjemné, že ve mně má majitel takovou víru. Udělám všechno, co můžu, abych jeho slova naplnil. Musím hrát svůj nejlepší hokej. Cítím, že se každým dalším zápasem ještě můžu zlepšovat. Hlavně letos se zatím cítím opravdu skvěle."

Za příklad si bere Crosbyho s Malkinem

Když se jej zámořští novináři zeptali, jestli je reálné, aby v novém ročníku nastřílel alespoň třicet branek a získal přes osmdesát kanadských bodů, mistr světa z roku 2010 se jen usmál. „Myslím, že toho jsem schopný. Pokud dobře začnu hned od prvního zápasu, kdo ví... Každopádně poslední tři sezóny ve Philadelphii jsem se cítil dobře a každým rokem jsem se navíc zlepšoval," uvedl Voráček, který má ve Philadelphii platný kontrakt ještě na dvě sezóny.

„Pořád ale existuje spousta věcí, ve kterých se můžu zlepšovat. Pracuju na tom. Jak na ledě, tak mimo něj. Chci každý zápas hrát tak, jako by měl být mým posledním," tvrdí Voráček a za příklad si bere hvězdy Pittsburghu Sidneyho Crosbyho s Jevgenijem Malkinem.

„I když se třeba necítí dobře nebo nehrají tak, jak by si představovali, vždycky najdou způsob, jak se prosadit a dávat důležité góly. Přesně tohle je odlišuje od ostatních," uvědomuje si křídelník Philadelphie, která do sezóny vstoupí v noci na čtvrtek utkáním v Bostonu.

V základní části loňského ročníku NHL nasbíral Jakub Voráček v barvách Philadelphie 62 bodů. Bude v nadcházející sezóně ještě produktivnější?
Ano, získá víc než 62 bodů
88,8 %
Nasbírá znovu 62 bodů
2,3 %
Ne, zaznamená méně než 62 bodů
8,9 %
Celkem hlasovalo 7507 čtenářů.

Reklama

Související témata: