Hlavní obsah

To je kruté! Zdrcený talent Toronta nemůže uvěřit, jak mu Plekanec pokazil debut v NHL

Hokej umí být někdy hodně krutý. Až do poslední minuty zápasu s Montrealem se pro mladého obránce Toronta Stuarta Percyho vyvíjel debut velmi hladce, jenže třiačtyřicet sekund před závěrečnou sirénou přišla pohroma, na kterou jedenadvacetiletý talent určitě jen tak nezapomene.

Foto: Darren Calabrese, ČTK/AP

Tomáš Plekanec (uprostřed) oslavuje svůj vítězný gól proti Torontu se spoluhráčem z Montrealu Andrejem Markovem, vpravo smutný zadák Maple Leafs Roman Polák.

Článek

Centr Montrealu Tomáš Plekanec od mantinelu hledal za stavu 3:3 před bránou spoluhráče Alexe Galchenyuka, jenže místo něj našel brusli debutujícího obránce Maple Leafs, od níž se puk odrazil za záda brankáře Jonathana Berniera.

Český forvard, jenž se trefil už ve druhé třetině zápasu, se tak mohl se svými spoluhráči radovat z vítězného gólu. Pro Percyho, který nastupoval v obranné dvojici s Romanem Polákem, to naopak byla pořádně ledová sprcha.

„Nemůžu tomu uvěřit...hrozné zklamání," soukal ze sebe po utkání zdrcený mladík. „Je to pro mě hodně těžké, že jsem to klukům takhle pokazil. Je špatné začít sezónu porážkou," pokračoval.

Zkušenější spoluhráči ale talentovaného obránce, jehož si Toronto vybralo před třemi roky v draftu v prvním kole, podpořili.

„Je to skvělý hokejista, hrál velmi soustředěně. Tohle byla jen velká smůla. Ten gól samozřejmě není jeho vina. Říkal jsem mu, ať si z toho nic nedělá," uklidňoval situaci brankář Bernier.

A kapitán Dion Phaneuf souhlasil: „Stuart odehrál velmi dobrý zápas, tohle je prostě jen nešťastná náhoda."

Plekanec byl pochopitelně za vítězný gól rád, i když k výkonu svého týmu byl poměrně kritický. „Nikdo z nás nebyl spokojený se začátkem zápasu. Začali jsme hodně pomalu, nepřemýšleli jsme tím správným způsobem, nedělali jsme to, co jsme si před zápasem řekli. Ve druhé polovině jsme se do toho všichni více dostali, více jsme se soustředili. A dávali jsme góly, protože jsme hráli lépe v útočném pásmu," řekl český reprezentant.

Reklama

Související témata: