Hlavní obsah

Los Angeles - Winnipeg 4:1Obhájci Stanleyova poháru slaví první vítězství, ani Pavelec mu nezabránil. Vrátí se Krejčí?

Los Angeles
Aktualizováno

Obhájce Stanleyova poháru Los Angeles přehrál doma v nedělním utkání NHL Winnipeg 4:1 a připsal si po dvou prohrách první vítězství v sezóně. Výhře Králů nezabránil ani Ondřej Pavelec, který v brance ve druhé třetině za stavu 0:3 vystřídal Michaela Hutchinsona a ve zbytku zápasu kryl 17 z 18 střel. Při čestném úspěchu Jets asistoval Bryanu Littleovi český forvard Michael Frolík.

Foto: Mark J. Terrill, ČTK/AP

Ondřej Pavelec v brance Winnipegu kryje střelu Dwighta Kinga z Los Angeles.

Článek
Fotogalerie

Na ledě úřadovala formace Jeffa Cartera s Tylerem Toffolim a Tannerem Pearsonem na křídlech. Každý její člen si připsal po brance a asistenci a obsadili všechna tři místa pro nejlepší hráče zápasu. "Chemie mezi hráči je velmi důležitá a nám to už od kempu docela jde," řekl dvaadvacetiletý Pearson, který si nemyslí, že by Kings po loňském triumfu ztratili motivaci. "Zisk titulu vás udělá hladovějším po dalším. Rozjeli jsme se pomalu, ale dnešní zápas je pokrokem," dodal.

Toronto získalo první body v novém ročníku na ledě New Yorku Rangers, kde vyhrálo 6:3. Klíčový náskok si Maple Leafs vypracovali v průběhu prostřední části, v níž soupeři nasázeli pět branek, odskočili ve skóre z 1:1 na 6:2 a z branky domácích "vyhnali" hvězdného Švéda Henrika Lundqvista. Zazářil především Phil Kessel, který ve druhé třetině odstartoval kanonádu hostí a celkově zaznamenal tři kanadské body.

"Neumím vysvětlit, co se ve druhé třetině stalo. Vypadalo to, jakoby každá jejich šance byla gólová a skončila v naší síti," reagoval po utkání trenér Rangers Alain Vigneault. Část viny na sebe bral Lundqvist, který puk lovil ze své branky pětkrát v rozmezí necelých deseti minut. "Musím být lepší. Mají ale dobrý tým a dnes jsme jim to až příliš usnadnili. Máme na čem pracovat," podotkl.

Zlepšení by se mělo týkat zejména defenzivní části, neboť Rangers inkasovali během víkendu ve dvou utkáních 11 branek. "Musíme si vše vyhodnotit a zjistit, co je potřeba udělat pro to, abychom byli úspěšní. V případech, kdy se věci nevyvíjejí, jak byste chtěli, je obyčejně potřeba zjednodušit hru," uvedl Ryan McDonagh, nový kapitán Rangers, nejlepšího týmu Východní konference minulé sezóny.

Toronto zaznamenalo od roku 1990 v úvodních třech zápasech vždy alespoň jednu výhru a z tohoto trendu nevybočilo ani letos. Po dvou domácích porážkách zabralo díky probuzení svých hlavních tahounů Kessela a Jamese Van Riemsdyka, kteří poprvé v sezóně bodovali. "Jsme ale týmem, který potřebuje příspěvky od všech čtyř lajn. A to se dneska stalo, to byl základ úspěchu," prohlásil Van Riemsdyk.

Český hokejový útočník David Krejčí by se měl po zranění vrátit v dnešním duelu proti Coloradu do sestavy Bostonu. Osmadvacetiletý centr elitního útoku Bruins vynechal kvůli nespecifikovaným potížím z posledního přípravného duelu první tři zápasy nové sezóny NHL, ale minulé dva dny už trénoval.

"Každý den je to lepší. Dneska to bylo docela dobré, tak se snad zítra probudím a budu se cítit tak, abych mohl hrát. Musíme si ještě počkat, ale vidím to pozitivně," řekl Krejčí oficiálním stránkám klubu po nedělním tréninku. "Myslím, že to vypadá dobře," doplnil kouč Claude Julien.

Výsledky NHL:
New York Rangers - Toronto 3:6 (1:1, 1:5, 1:0)
Branky: 18. Nash, 34. Stempniak, 55. Brassard - 8. Franson, 26. Kessel, 28. Kadri, 30. Van Riemsdyk, 35. Bozak, 36. Clarkson. Střely na branku: 38:36. Diváci: 18 006. Hvězdy zápasu: 1. Kessel, 2. Kadri, 3. Van Riemsdyk (všichni Toronto).
Los Angeles - Winnipeg 4:1 (2:0, 2:1, 0:0)
Branky: 7. Toffoli, 11. Kopitar, 23. Pearson, 37. J. Carter - 38. Little (Frolík). Střely na branku: 31:30. Ondřej Pavelec odchytal 38 minut, inkasoval jeden gól z 18 střel a úspěšnost zásahů měl 94,44 procenta. Diváci: 18 230. Hvězdy zápasu: 1. Toffoli, 2. J. Carter, 3. Pearson (všichni Los Angeles).
Kanadské bodování NHL:
1.Crosby(Pittsburgh)26(3+3)
Nelson(NY Islanders)26(3+3)
3.Plekanec(Montreal)35(4+1)
Rick Nash(NY Rangers)35(4+1)
Simmonds(Philadelphia)35(4+1)
6.Boychuk(Chicago)25(1+4)
Tavares(NY Islanders)25(1+4)
8.Tlustý(Carolina)24(3+1)
Perry(Anaheim)24(3+1)
10.Bozak(Toronto)34(3+1)
29.Hudler(Calgary)23(2+1)
Vrbata(Vancouver)23(2+1)
53.Židlický(New Jersey)23(0+3)
66.Voráček(Philadelphia)33(0+3)

Reklama

Související témata: