Hlavní obsah

S kolektivní smlouvou nesouhlasilo 68 členů NHLPA

Ne všichni hokejisté byli z nové kolektivní smlouvy mezi hráčskou asociací (NHLPA) a NHL nadšeni. Během čtvrtečního hlasování jich podle NHLPA z 532 hlasujících hráčů s novými podmínkami nesouhlasilo 68. Výluka v prestižní zámořské soutěži má skončit v pátek po 310 dnech, pokud smlouva projde i hlasováním majitelů na Radě guvernérů.

Foto: www.canucks.com

Marek Malík nebyl z kolektivní smlouvy nadšený.

Článek

Do skupiny hráčů, kterým se znění nové kolektivní smlouvy moc nezamlouvá patří český obránce Marek Malík. Hlasování se ale nezúčastnil. "Nějak jsem se k tomu nedostal, ale ta smlouva se mi samozřejmě nelíbí. Jediná dobrá věc je, že se bude znovu hrát," vyznal se Malík.

Jako většině hráčů se mu ze všeho nejvíce příčí zavedení platového stropu. Malík si však vzal na paškál také práci vyjednávačů. "Ještě více nespokojený jsem s naším jednáním, jak se to celé mezi hráčskou asociací a NHL vyvíjelo. Teď už nebyla šance na otočení, aby se to zachránilo," řekl Malík. "I když je to silné slovo, vypadá to na naši prohru. Časem se uvidí, na co všechno se přistoupilo," podotkl.

Robustní zadák, který po dobu výluky hájil barvy Vítkovic, teď naskočí do kolotoče jednání o novém kontraktu. "Vypadá to, že bych mohl být volným hráčem. Netuším, co se mnou bude, a hodně se bude asi odvíjet podle první nabídky," doplnil hokejista, který v NHL naposledy působil ve Vancouveru.

Vrbata hlasoval přes internet

Souhlas se šestisetstránkovým fasciklem, který mimo jiné zahrnuje platový strop, omezující výdaje klubu na platy hráčů na 39 miliónů za sezónu a také čtyřiadvacetiprocentní srážky z platných kontraktů hráčů, vyslovil například člen týmu letošních mistrů světa z Vídně Radim Vrbata. Zařadil se mezi více než polovinu hráčů, kteří svůj hlas poslali přes internet.

"Byl jsem pro, měl jsem v tom už déle jasno. Nic jiného ani nešlo, bylo by to už jen horší," řekl ČTK Vrbata. V uplynulém ročníku oblékal dres extraligového Liberce, do zámoří se na jednání, jehož se zúčastnilo v Torontu 225 hráčů, nevydal. "Hlasoval jsem po internetu. Přečetl jsem si tam smlouvu, ale je to angličtina plná právnických výrazů. Je na agentech, aby se v tom úplně vyznali," pokračoval Vrbata.

Právě se svým zástupcem Richem Winterem byl v kontaktu, aby se dozvěděl čerstvé poznatky z Toronta. Informace sháněl i od dalších hokejistů. "Mluvil jsem se Standou Neckářem, který na jednání NHLPA přímo byl," doplnil hráč, který patří Carolině, ale nemá platný kontrakt.

Reklama