Hlavní obsah

Jágr přerušil ruskou misi, stále však nevylučuje návrat

Hokejový útočník Jaromír Jágr se v neděli vrátil do Prahy, ale vedení Omsku se jeho služeb ani po skončení výluky v NHL stále nechce vzdát. Jágr má však smlouvu s New Yorkem Rangers, odkud ho stěží uvolní.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Jaromír Jágr

Článek

"Toho jsme si vědomi, ale proč bychom si nevyslechli někoho, kdo má o něj velký zájem," řekl Jágrův osobní trenér Marian Jelínek. Samotný hráč připustil, že stále není pevně rozhodnut, kde bude dále hrát. "Srdce mě táhne do Omsku, ale rozum do Ameriky. Problém je v tom, že mám v zámoří ještě čtyři roky platnou smlouvu," řekl Jágr televizi Nova.

Smlouva s Rangers zaručovala české hvězdě před výlukou roční příjem jedenáct milionů dolarů. Po plošném snížení platů o 24 procent by si měl mistr světa, olympijský vítěz a držitel dvou prstenů za triumf ve Stanleyově poháru vydělat v NHL přes sedm milionů.

Kdy se Jágr definitivně rozhodne, kam budou směřovat jeho kroky, momentálně netuší. "Do začátku kempů je ale dost času," uvedl Jelínek. Jágra nyní mnohem více zajímá jeho zdravotní stav. Stále navštěvuje lékaře, kteří kontrolují jeho zlomený malíček, jejž mu poranil soupeř na světovém šampionátu.

Zranění se nehojí podle představ

I proto přiletěl o víkendu do vlasti. Lékař Ladislav Hospodár mu dnes v pražské nemocnici Na Malvazinkách odstranil z ruky dva fixační dráty. Zůstal poslední, který drží zlomený malíček, odchovanec kladenského hokeje navíc dostal novou dlahu.

"Nehojí se to ale podle představ. Budeme muset ještě tak tři týdny vyčkat," řekl fyzioterapeut Pavel Kolář, který se o Jágra stará. Podle něho již hráč může cvičit a alternativně se připravovat. "Nicméně teprve až to úplně sroste, bude možno zrušit fixaci a začít s rehabilitací," dodal Kolář.

Dalším Jágrovým programem se bude dnes večer zabývat i Jelínek. "Jsme domluveni, že se sejdeme a připravíme plán na příští dny. Trénink v něm samozřejmě nebude chybět," uvedl Jelínek. Nejbližší oficiální akcí hokejové hvězdy by měla být účast na soustředění Jágr týmu, které se uskuteční od 7. do 12. srpna v Kravařích.

Reklama