Hlavní obsah

Holíka případný odchod z Rangers nestresuje

NEW YORK

Příliš vysoký plat je najednou v zámořské NHL na obtíž. Jedním z kandidátů na odchod z New Yorku Rangers je kvůli vysoké gáži také Robert Holík. Český hokejista s americkým občanstvím si ale se svým osudem hlavu neláme, o tom, zda zůstane, se má rozhodnout do pátku.

Foto: www.newyorkrangers.com

Robert Holík v dresu NY Rangers

Článek

Holík však stále neví, na čem je, nikdo z vedení klubu se mu zatím neozval. "Rád bych řekl: 'Ano, vrátím se do New Yorku, protože mě tam chtějí'. Ale naštěstí, nebo naneštěstí, se to nestalo. Tak proč bych si dělal starosti? Oni si je také nedělají," řekl Holík newyorskému listu Daily News.

Třiatřicetiletý útočník má v Rangers smlouvu ještě na dva roky, během nichž by si měl vydělat 13 452 000 dolarů. Vzhledem k zavedení stropu na platy hráčů ve výši 39 miliónů na sezónu byl Holík jedním z kandidátů na odchod. Pokud by mu klub zaplatil dvě třetiny smlouvy, stal by se jihlavský rodák volným hráčem a mohl by podepsat kontrakt s kýmkoli kromě Rangers.

Stojí víc než Jágr

Ti se však zatím k budoucnosti dvojnásobného vítěze Stanley Cupu nevyjádřili. "Mohli by alespoň naznačit, že je zajímá, jestli u nich zůstanu, nebo ne," poznamenal Holík, jenž paradoxně stojí Rangers víc než hvězdný Jaromír Jágr. Téměř polovinu z Jágrova platu 8,4 miliónu totiž podle dřívější dohody platí Washington.

"Možná o sobě zatím nedávají Rangers vědět, protože čekají, jestli Jágr nezůstane v Rusku," řekl s úsměvem Holík. Narážel tím na fakt, že jeho bývalý reprezentační spoluhráč zvažuje možnost setrvat v Avangardu Omsk i přes zahájení NHL. V zámoří však tvrdí, že na základě dohody mezi NHL a mezinárodní federací IIHF nemůže Jágr do vypršení své smlouvy v roce 2008 hrát za jiný klub než Rangers, pokud se ho newyorský celek sám nezbaví.

Holík podepsal s Rangers před třemi lety smlouvu na pět sezón, která mu měla přinést celkově 45 miliónů dolarů. Předtím syn mistra světa z roku 1972 Jaroslava Holíka působil deset let v New Jersey, kam přišel v roce 1992 z Hartfordu.

Reklama